SOSYETİK YALNIZLAR  

Selam sosyal medya fenomeni. Bakıyorum bireyler şahsına münhasır vaziyette ünlü olmuş gitmiş arkadaş bir biz yaya kaldık. İntagrama/Facebooka bakılırsa Maşallah herkes mutlu herkes dört dörtlük yeyip içip geziyor ne güzel işte ülkemizde işsizlik açlık hırsızlık niye baktın diye katledilen yolsuzluk ,ırz düşmanı filan yok ?!

(Klavye delikanlısı mı dersin, yalanın dolanın bini bir para, dikkat çekmek için like (beğeni sayısı için) kılıktan kılığa giren, kıt kaanat geçindiği asgari ücretle 24 ay taksitli elmalı telefon alıp önümüzdeki ay maaş gününe kadar elmalı şekeri yalayarak geçiren KİŞİLİKLİ…  kişiler,  kendine bile yabancı cümleler ile kendini tanıtan mi dersin ve hayal bile edemeyeceğin rezil senaryoların yer aldığı yani acizliğin zirvelerde gezdiği bir ortam düşünün)

 Etrafıma bir göz süzüyorum, gözlem yapıyorum; yaşlısı genci, zengini fakiri, kadını erkeği demeden instagram facebook ve bir çok, sosyalleşme adı altın da tanışma aplikasyonlarıyla kurulmuş sosyal ağlardalar.

 İnsanlar çıldırmış gibi; tablet, telefon, bilgisayar, evler de wifi, en avantajlı en bol internet tarifeleri, restoran ve cafelere aç karnını doyurmaya gittiğinde dahi öncelik sırası egosunu tatmin etmek garsona sipariş vermeden wifi şifresini alıp ardından karnını doyurup karşısında CANLI KANLI duran insana zaman ayırıp konuşmak.

İnsanlar çıldırmışçasına; fotoğraflarını sosyal ağda yayınlama telaşı, yediği yemeği, özel alanlarını yayma telaşı içerinde. Tüm amaç; fotoğraf çekmek için köpeği okşamak, sevmediği yemeği dikkat çekmek için paylaşmak kısacası sosyal medya için yaşıyor hale gelindiğini görüyorum.

Ya insanlar çok yalancı ya da Oscar’lı oyuncu.

  Elbette sosyal ortam; boş vakti değerlendirmek, para kazanmak, faydalı sosyal sorumluluk projelerini, faydalı bilgi ve haberlerin, toplumu ilgilendirecek durumlar adına evet çok faydalı ve en hızlı haberlerin yayıldığı ortam denebilir.

Lakin öte yandan;

-siber zorba

-beynin aktif faydalı geçirilmesi  gereken zamanı çalmak

-alışkanlık/yalnızlaşma/bağımlılık

  -ayrılmalara, boşanmalara sebebiyet 

-aynılaşma/birbirine benzemeye çalışma

-sosyal medyada geniş kitlesi olup karşına alıp dertleşeceği arkadaşının olmayışı da acınası tabi,

Sebepleri daha da çoğaltabiliriz, geçen dünyaca ünlü yıldızın sosyal medyadaki fiziki görünümüne yapılan hakaret, eleştiri, aşağılayıcı sözlere daha fazla dayanamayıp intihar ettiğinin duyduğumdan bu yana sosyal medyadan daha da uzaklaşmaya başladım.

Bu sanal hiçbir gerçekliği olmayan, soyutluğun; amacının dışında kullanıldığı müddetçe intihar psikolojik sorunlar, kaygı, beğenilmeme sevilmeme aşağılanma korkusu, kişilik bozukluğu özgüvensiz fotoğraflardaki filtrelerin arkasında saklı yaşamaya mahkum bir toplum görüyorum.  

Ha birde, parmak eğriliği, boyun fıtığı, gözlerde bozukluk, dikkat eksikliği ve beyin geriliği de gerçek sonuçlarından bir kaçı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Betül Erikçi Arşivi