ŞAKŞAK’CILAR

İnsan ne ile yaşar?

Bak ben sana söyleyeyim mi ne ile yaşadığını.

(Şimdi polyanalığı falan bir bırakıyorum bir kenara. Hatta en uzak gardıroba asıyorum. Sözlerim elbette sadece bunları yapanlaradır.)

İnsan; haysiyetsizlikle acıkır, yalancılıkla karnını doyurur, tatlı niyetine haddini aşar, çerez niyetine ise doğruyu bükmeye çalışır.

Vay arkadaş! Nasıl bir yeryüzündeyiz ki;

Kadın, kadınlığını kullanır, güzelliğiyle, üst baş markaların gücüne sığınarak adam olup kendini pazara atar baş koltuğa kurulur.

 Senin yıllardır didinip; Ayşe hanıma hiç anlamayacağını bilsen de tane tane anlatıp sabır taşına döndüğün, bey demeye bin şahit isteyen adama bey diyerek onu ödüllendirip senin sayende gururu okşanır, bir bakmışsın ki hala yerinde sayıyorsun. Gövde gösterisi yapanlar koşarak ilerliyor.

Erkek ataerkil bir toplumda yetişmenin vermiş olduğu gazla, layıkıyla işini yapana çamur sürme peşinde.( Çocukken hadi oğlum göster p*p* ni amcaya diyerek büyütürsen, o da senin açmamış çiçeğini soldurmayı kendinde hak görür..

Ha birde tribünlere oynayan bukalemunlar vardır; ona da halk arasında uyumlu insan sıfatı denir ama o aslında herhangi bir doğrusu çizgisi olmayan dışlanma korkusuyla yaşayan gariban arkadaş. Gidip sorsan; e be insaf! E bevicdan! ya kalp kırmayalım bunları hep ondan yapıyorum der, öyleyse eğer  e! tamam sende o zaman karaktersiz  olmayı kabul et!!

A söylemeden edemi cem birde alkışlarla yaşayanlar var; kimse onu karşısına alıp da kardeşim şu yanlış eksik dememiş ki o da her yaptığını doğru sanıyor. Birisi alkışlamaya görsün bilenir, hıı kesin bu beni kıskanıyor hemen ipini keseyim bunun !!!

A birde fizyolojik, biyolojik, tecrübesi full+fulller var o da freni boşalmış gibi dört nalagider.Ama hızlı koşan atın b*k seyrek olurmuş.

Koşarken bunu unuttu sanırım neymiş TECRÜBEnin YAŞ ile FİZİĞİNİ SATMAK GÖSTERİŞ BUDALALIĞI VE LAF CAMBAZLIĞI VE HATTA SÜREKLİ KENDİNİ TEKRAR ETMEKile  alakası kesinlikle yokmuş.

E hadi hodri meydan; bizim osuruğumuz burnumuza kokarken ki yaptığımız laf giydirmeleri bırakarak ilk seviyeye atlayarak bir başla lütfen.. Full + full sen.

Derin bir sessizlik..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Betül Erikçi Arşivi