BİR ZAMANLAR İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VARDI

Faşizan kafada yürek aramam

Yıkmaya ayarlı (?!) kuldan ötürü

İstismar ehlinden, hukuk soramam

Kıran ve inciten dilden ötürü

Kuru vaat ile şenlenmez yuva

Eve su taşımaz, dipsizse kova

Cennetten kovuldu Adem'le Hava

Harama uzanan elden ötürü

*

Sevgili okurlarım,

"Müflis tüccar, batık borç defterini karıştırır." diye bir özdeyişimiz vardır.

2002 yılından günümüze ülkede bilhassa toplumu ayrıştırmasıyla; kamuya ait her ne var ise, tamamına yakınının 'BEŞLİ ÇETE" unvanlı "saray beslemeli, dolar garantili" doyumsuz dombaylara, Katar'a, Birleşik Arap Emirliklerine, boca eylemeslyle ve milli paramız TL'nin pula dönüştürülmesiyle, pandemiye ve iklim olumsuzlukları karşısında çuvallamasıyla, hava hareketlerinin olumsuz yansımalarının ikazına rağmen (?!)10.2 milyar Euro'ya mal olan ve uçak indirilemeyen İstanbul Havaalanıyla, vatandaşının yüzde 70'inden fazlasını daha da yoksullaştırmasıyla  anılacak olan "TEK KİŞİLİK MONARŞİ İDARESİ'nin; bunca olumsuzluklara çözüm aramak yerine, suni gündemler yaratarak, uğraştığı şeylere bir bakar mısınız?!..

Sezen Aksu'nun 5 yıl önce çıkarmış olduğu albümdeki bir parçasında "Adem a.s" ı geçirmesinde mana çıkarmasına...

Gazeteci Yazar Sedef Kabaş'ın, bir Çerkez atasözünden; mıncıklama, tevillendirme ve cımbızlama yoluyla "Cumhurbaşkanına hakaret" sonucuna varılıp, gecenin 2'sinde, evlnden alınıp, "adet yerini bulsun" derceslne sorgulanıp tutuklanması...Saray alkışçısı olan ve yüzde 90'ını oluşturan  medyaya sıfır ceza uygulayan RTÜK'ün Saray muhalif yayın yapan ve sayısı 3'ü geçmeyen medya aleyhine 71 dava açılması ve 25 milyar ceza kesmesi...

Muhalif olup, iktidara hakikatleri haykıranlar aleyhine dijital suç üretip, susturulmaya çalışılması...Bir nevi, tiran havası estirilmesi...

*

Sevgili okurlarım,;

Tekrar Sedef Kabaş ve Sezen Aksu meselesine dönerek, bu hususta verilmiş Mesajlara tekrar göz gezdirelim...

*

"Erdoğan: "Sezen Aksu’yu cami minberi de hedef aldı: 'Uzanan dilleri koparmak görevimizdir!" dedi. 21 Ocak 2022 Cuma"

  • Boynuyoğun; (Ayasofya eski imamı)

"Allah Sezen Aksu'ya kızıp İstanbulluları yoğun kar yağışı ile cezalandırdı" demiş...

Kar yağmasaydı,  "kuraklıkla cezalandırdı" derdi. Nasıl bir zeka düzeyi ile mücadele ediyoruz biz?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılmasının ardından gece saat 02.00’de gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş’a için açıklama yaptı:"Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı hedef alan, edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır”

*15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Platformu (Sezen Aksu'ya yönelik): "İçişleri Bakanımızın da dediği gibi, ‘beyinlerine sıkacağız, kafalarına. İnlerinde hepsini ezeceğiz'"

  • Yılmaz Özdil: Sedef Kabaş’tan bir kadın olarak sesini kesip oturmadığı için katmerli nefret ediyorlar, sevmedikleri erkeklere nispeten hoşgörüleri var ama özgür kadınlara asla tahammülleri yok!"

 * Kılıçdaroğlu: "Onbinlerce trolüne her türlü küfrü ettirir, sonra deyim paylaştı diye gazeteciye gece yarısı baskını yaptırır. Camide sanatçının dilini kopartacağını söyler. Kendisi uzun zamandır yok hükmünde olduğu için, gündem yaratma peşinde. Buralara kadar düştü zavallı...!"

Merdan Yanardağ: "Sedef Kabaş şu anda gözaltına alınıyor. Kendisine nedeni tam açıklanmamış, ama sanırım Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle Emniyet'e götürülüyor. Olacak şey değil! Çağrılsa sabah ifadeye gidebilecek bir gazeteci üzerinden bütün toplum sindirilmek mi isteniyor?"

Ali Mahir Başarır:

"Gazeteci @SedefKabas, trollerin hedef göstermesi sonucu saraydan gelen “talimat” ile tutuklandı!

İstiyorlar ki herkes sussun, istiyorlar ki herkes sarayı alkışlasın!  Ne yaparsanız yapın! Gazeteciler susmayacak! Bu karanlığı hep birlikte yeneceğiz!"

Aylin Nazlıaka:

"Gazeteci Sedef Kabaş'ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi. Yargı üzerindeki baskı, adaleti engelliyor! Üstünlerin değil, hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğiz. #Adaletİstiyoruz"

*

Hasılı, fazla söze gerek yok..!!

Tuzun kokutulduğu, dönemi yaşıyoruz...?!

Yakın zamanda zorunlu hale gelen erken seçimde vatandaş, ağrıyan yerlerini tutarak oy kullanırken, doğru kararını sandığa yansıyacaktır..!! YANSITMALIDIR..!! www.yenicizgihaber.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Dal Arşivi