Düğmesiz cüppeler ve sol memenin altında parlayan cevher..!!

Düğmesiz cüppeler ve sol memenin altında parlayan cevher..!!

Düğmesiz cüppeler, Arap at gibi

Üstünde durmaya cesaret ister
Adalet, hukuka sadakat gibi
Vicdanı gösteren işaret ister

"Olmadı yeniden" demez adalet
Zalime boynunu eğmez adalet
Terazi bozanı sevmez adalet
Hakkın tesliminde isabet ister

Sevgili okurlarım,
Eskiden "cüppeleri düğmesiz" hakimlerimiz, makamın adına zeval gelmesin diye, azami hassasiyetle makamlarına gelen siyasetçileri kabul etmezlerdi veya şüpheye meydan verecek görüntülerin tarafı olmazlardı... Günümüzde ise yargının bağımsızlığının tartışılır hale gelmiş olmasında ve tereddütle anılmasında toplumun ziyadesiyle rahatsızlığı da bundandır:))??!!
Ama yine de haklarını yemeyelim, sayısal manada azalmış olsalar da, her şeye rağmen, yine de hukukun hassasiyetini önceleyen ilkeli hakimlerin ve aynı şekilde, her şeye rağmen görevlerini kararlılıkla sürdüren Cumhuriyet savcılarımızın ve Cumhuriyet Başsavcılarımızın, soruşturmanın gizliliğini ve hakkaniyeti esas alarak görevlerini yürütmekteler... Onları yüreklerinden ve alınlarından öptüğümü saygıyla ifade etmek istiyorum.
Burada bir temenniyi daha yinelemek istiyorum:
Bilhassa 20 yıldır ülke idaresini elinde BULUNDURAN ve AKP ŞAHSIM İktidarının,, yani şaibelerle anılagelen mevcut siyasi iradenin, halel getirdiği ve güdümüne aldığı yargının güven kaybetmiş hali, dileriz ki, daha da fazla kan kaybetmez ve adaletin tahakkuku, önceleri gibi, hakkaniyetle yerine getirilir!.. Ve yine dileğimiz o dur ki, "düğmesiz cüppeleleriyle" adalet dağıtan yargıçlarımız, asla mağdurların tekrar mağduriyetlerine geçit vermezler ve adil duruşlarıyla "kimsesizlerin kimsesi" olmanın cesareti gösterilir..!!
*
Sevgili okurlarım,
Demokrasinin olmazsa olmazlarının başında, yargının geldiğini dikkate alması gereken siyasi irade, bu ilkeye zarar vermemek konusunda, ulusal ve insani değerleri öncelemeleri gerektiğini şahsi ikbale feda eylememelidir..!!
Yani sol memenin altında parlayan cevheri karartmamalıdırlar ve kirletmemelidirler.!!
Daha başka ne söylenebilir ki..?!
Demokrasiye ve adalete dibine kadar susamış olan bu aziz milletin son kalan umut kırıntılarının heba edilmemesi temennisiyle, sözü yine dizelere bırakalım...
*
Hakkın tecellisi, hayal, düş değil
Ölçüyü kaçırmak, asla hoş değil
"Ben yaptım olmuştur" demek iş değil
Hukuk, teraziden adalet ister

Elbette eş değil, eksiyle artı
Düzgün tutulursa, bozulmaz tartı
Aynaya bakmanın değişmez şartı
Empati yansıtan zarafet ister

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Dal Arşivi