"Beştepe Destekli" Omuz Üstü Fazlalık

"Beştepe Destekli" Omuz Üstü Fazlalık

ALİ DAL /Antakya

Firar etmişse başta; izan, irfan, feraset

İşte o baş baş değil; "omuz üstü fazlalık"

Eksik olmaz kavgalar, eksik olmaz felaket

İşte o baş baş değil; "omuz üstü fazlalık"

Çözümü, "omuzaltı" yumruklarda arayan

Uzlaştıran yol varken, inciten, yaralayan

Ayağa yükten başka, bir işe yaramayan

İşte o baş baş değil; "omuz üstü fazlalık"

*

Sevgili okurlarım,

Yığılı sorunları, bilgi, akıl ve yetenek yoluyla çözmede yetersizlik gösterenler, genelde bu noksan tarafını kaba kuvvetle izole etme yollarına başvurarak kendilerini göstermeye çalışırlar:)) Haliyle işlerin kaba kuvvete indirgendiği ortamların fırsatını kollarlar..?!

Hele de, kavgada saldırganlık, yukarılarda bir yerde itibar görüyorsa, o zaman, "OMUZ ÜSTÜ FAZLALIK" kendiliğinden devre dışı kalır, iş "OMUZ ALTI FAZLALIKLARLA" yani yumruklarla yerine getirilir.

Aynen, 06 Aralık 2022 Salı günü, millet iradesinin TECELLİGAHI olan TBMM'de, genel kurulda, İyi Parti İstanbul milletvekili. Ümit Beyaz kürsüde konuşurken, AKP milletvekillerinin müdahalesiyle çıkan kavgada, bazı milletvekillerinin yaralanırken, AKP milletvekili Zafer Işık tarafından atılan yumruk, İyi Partili Milletvekili Hüseyin Örs'ün kafasında şişlik, belinde incinme meydana gelirken, kalp pilinin de yerinde çıkması sonucu fenalaşmasına neden oluyor. Hastanede tedaviye alınan ve yoğun bakımda kalbi duran Mv. Hüseyin Örs'ün kalbi elektroşokla tekrar çalıştırılıyor.

Yani elektroşokla çalıştırılamasaydı, yıllar önce olduğu gibi, Meclis'te bir milletvekili daha yaşamından olacaktı..!

Sevgili okurlarım,

Ülke adına utanç verici bu olayın nasıl başlayıp, nasıl bittiği üzerine fazla da kafa yormayacağım..! Zira, her haliyle ayıplı bir durum..!

Ben bu kaba, bu hoyrat durumun, Gazi Meclis'te her geçen gün daha da artış göstermesinin altında yatan nedenlere dikkat çekmek istiyorum.

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'un, Gazeteci Ruhat Mengi' ye verdiği mülakatta verdiği, şu ibretlik ve düşündürücü cümle, inanın bende şaşkınlık yarattı..!!

O ifade aynen şöyle: "Kulislerde uzun süredir dolaşan konuşmalarda," AKP Grubu'nun, yeterince ses çıkarmadığı, hususunda Tayyip Bey'in eleştirilerini olduğu söyleniyordu. Biz bunu yaşayarak görüyoruz. Burada sesini yükselten vekillerin ya da, Partinin grup yöneticilerinin, saraya yaranma, parti tabanında daha fazla ilgi görme algısını görüyoruz. Sanki görücüye çıkmışlar gibi..!! Oysa ki, normalde, seslerini yükselten ve aşırı giden milletvekillerini teskin etmek yerine, tam tersini yapıyorlar ve olayın içine giriyorlar..!! Cumhurbaşkanına görüntü verebilmek için bunu yapıyorlar. Burada gergin üzerinden beslenen bir iktidarın tavrını görüyoruz.

Tahammülsüz, muhalefeti aşağılayan bu iktidarın mensupları, kendilerini devlet sanıyorlar ve 'bu devletin her şeyi biziz, biz ne istersek onu yaparız' der gibi bir anlayışla Meclis'e sürekli dayatma yapmaktalar. Korkuyla yıldırmaya ve toplumu sindirmeye çalışıyorlar..! 6'lı Masa sağlamlaştıkça, daha da hırçınlaşıyorlar..!! "

Sevgili okurlarım,

Her fırsatta, "Benim milletvekilim, benim valim, benim kaymakamım, benim savcım, benim hakimim, benim komutanım" gibi ifadelerle devletin komutanının, devletin valisinin, kaymakamının, savcısının ve hakiminin siyasallaştırıldığı dahi dikkate almayan Erdoğan'ın, bu mantalitesi, adeta kaba kuvveti, kavgayı, gerginliği tetiklediğini

umursamazlığı sürdükçe, yaklaşan seçim atmosferinde havanın daha da gerginleşeceğini, bunun da ülke hayrına olmayacağını görmezden gelmek, hatta prim vermek, bu ülkeye  büyük haksızlık olmaz mı..?!

Sevgili okurlarım,

AKP Grubunda Zafer Işık gibi, Alpay Özalan gibi, Ahmet Hamdi Şamlı gibi vekillerin, seçildikten bu yana "OMUZ ÜSTÜNDEKİ KISMI" çalıştırarak, ülke yararına bir önerge dahi sunmadıklarını, hiçbir kanun teklifi, yazılı soru önergesi, araştırma ve genel görüşme önergesi vermemiş olmaları sizce de düşündürücü değil mi...?!

Benim AKP'lilere, bilhassa da bakanlarına, milletvekillerine söyleyeceğim son sözüm:

Hiç değilse giderayak, güzel denebilecek ve hayırla yad edilecek bir kaç güzel şey bırakmaya çalışın...!!

ÇOK MU ŞEY İSTEDİK...?!

Yapmayın beyler...!!

Sorunlar karşısında, dimdik duramıyorsa

Zarar gördüklerinden, hesap soramıyorsa

Yaşanılan şeylerden, denge kuramıyorsa,

İşte o baş baş değil; "omuz üstü fazlalık"

Yetersiz kalıyorsa, yere sağlam basmaya

"Omuzüstü fazlalık" ayarlıysa bozmaya

"Kaderim" demekteyse, geçirilmiş tasmaya

İşte o baş baş değil; "omuz üstü fazlalık"   www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Dal Arşivi