Ejderhanı yen!.

Bir öğretmen eğitmen yetiştirmek üzere adaylar arandığını öğrenir.

Başvurusunu yapar ve heyecanlı bir bekleme sürecinden sonra onay mailini alır. Ekibe alınıp alınmayacağı iki haftalık yoğun bir eğitim ve sunum serüveninden sonra belli olacağı açıklanır.

Ne kadar çok bilgi ve beceriye sahip olması gerektiğini eğitim süresince fark eder. Diğerlerinin daha önce bu tür eğitimleri almış olduklarını fark etmesi elinden gelen tüm çabayı göstermesine engel olmamıştır.

Süreç boyunca, yetersiz kalan becerilerden ve hatalarından çok şey öğrenir ama eğitim bitiminde çok ağır eleştirilere maruz kalmamasına bir sebep oluşturmaz. Mesleğinde ilerlemek konfor alanından çıkmayı gerektirdiğinin ve başarısızlıkları bir basamak olarak kullanabilmenin farkına varır. Bu farkındalık ödüllendirilir ve eğitim takımında olacağının ileriki zamanda yapılacak olan ikinci etap eğitimin ilk sunumundan sonra belli olacağı açıklanır.

Kalan zaman diliminde tüm enerjisi ve odağını kendini geliştirmeye adar. Bu adanmışlık kendisinin üst versiyonunu ortaya çıkarır. İlk sunumuyla eğitim ekibine tereddütsüz alınır ve ekibin en başarılı oturumlarını gerçekleştirir. Potansiyelini ortaya çıkarmış ve yepyeni bir hayatın kapılarını aralamıştır.

İlk başta, hatalarımız ve başarısızlıklarımız küçüklükten beri edindirilmiş olan yargılar nedeniyle baş edilmez bir duygu, yenilmez bir ejderha gibi gözükür. Ancak, yapacağımız tek gerçek hata, ilk etapta denememektir, hayata seyirci kalmaktır. Yapmamayı seçmek, durmayı seçmek hayata karşı yapılan bir suçtur. Dolayısıyla, varlığının hakkını vermek gerekir. Başarısızlıkla yüzleşmek ve onu yönetebilmek insanın geliştirmesi gereken en temel beceridir.

Bir bilgenin dediği gibi ‘Ben hayatımı senin yargılarının ihtimaline karşı yok edemem.’

Ejderhanı yen!! www.yenicizgihaber.com

NOT:

YENİ ÇİZGİ HABER'den

Kıymeti takipçilerimiz lütfen paylaştığımız haberleri, köşe yazılarını, sadece okuyup geçmeyiniz, beğeni, yorum ve paylaşım yapınız. Google reklamlarını,mutlaka tıklayınız, uygun gördüklerinizi inceleyip ayrılabilirsiniz.

Web Sayfa ve sosyal medya hesaplarımız şunları;

https://www.yenicizgihaber.com/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

https://x.com/yenicizgigazete

https://www.instagram.com/yenicizgigazete/

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sultan Ulu Arşivi