Azin Rakhtshah
Belediyeler bisikletçilere ilgisiz kalmasın
Yayınlanma:
Güncelleme:
Torpil olmadan işlerin yürümediği bir ülkede en çok dürüst insanlar ve doğru insanlar acı çekerler. Ve hiçbir şey gerçek anlamda doğru yolunda ilerlemez.”
Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Gaziantep Bisikletçileri Derneği olarak Türkiye genelinde birçok illerdeki dernekler ve kulüpler ile irtibatımız ve iş birliğimiz var. Her ilde düzenlenen festivallerde pedallamışlığımız ve birçok dernek başkanlarımızla pedaldaşlığımız ve fikir alış verişlerimiz var.
Bir kaçından bahsedecek olursam: Adana’da ABİT Saşkanı İzzet Altınsoy, Mersin Bisiklet Gezginleri Derneğinden Ahmet Salih Özenir, Osmaniye’de OBİS Başkanı Yunus Yıldırım, Dörtyol İlk Kurşun Bisiklet Spor Kulübü Derneği Başkanı Burak Tanıyıcı, KABİK (Kadirli Bisiklet Kulübü) Başkanı Yusuf Dokuzoğlu, Kayseri Bisiklet Derneği Başkanı Türker Ergene, Erzin Bisiklet Spor Kulübü Derneği Başkanı Serhat Baykaradır, İstanbul Turkuaz Bisiklet Kulübü Başkanı Yılmaz Özgentürk, Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, İstanbul Pedallıyorum Başkanı Cengiz Yargıç gibi birçok kulüpler ve dernekler ile örgütlenip Türkiye'de bisiklet kültürünün gelişimi için akıl almaz emekler vermekteyiz.
İş birliği ve ortak çalışmalarımızda, katıldığımız festivallerde ve etkinliklerde, Mersin, Kadirli, Dörtyol ve birçok şehirlerin belediye başkanlarıyla ve kaymakamıyla el sıkışıp fikir alışverişlerimiz oldu işte tam olarak da bu noktada dikkatimi çeken bir konu oldu. Biz Gaziantep de Bisiklet kültürü için ilk emek verenler olarak, Gaziantepimizim ilk ve tek resmi derneği olarak 2009 yılından şuana kadar halen Büyük Şehir Belediye Başkanımızın elini sıkamadık. Defalarca randevu talebinde bulunup defalarca bu konuda adımlar attık fakat hiçbir zaman randevu alamadık. Başka birimlere yönlendirildik ama ne yazık ki şehir yapısını kültür olarak etkileyecek olan bu mühim bisiklet kültürü adına, şehircilik adına emek veren en üst makamla henüz görüşemedik. Büyük şehir belediyesinden etkinliklere katılmak adına talep ettiğimiz araç bize verilmedi. Hâlbuki benzeri durumda birçok şehirlerde aynı destek belediyeler tarafından bisiklet derneklerine sunulmakta ve bize verilen cevap büyük şehir belediyesinin aracı yok. Sizce bu ne kadar mantıklı bir cevap olabilir?
Güzel Türkiye’mizin bu kültür adına verdiği emekler, büyük bir azimle bu kültürü kalkındırmaya çalışan binlerce gönüllü insan kendi şehrini ilerletmekte ve belediyeler buna destek vermekteler.
Peki, Gazi şehrimiz ne durumda, bu kimin ayıbı olabilir, Sorun nerden kaynaklanabilir? Derdimizi kime söyleyebiliriz bilmiyoruz...
Bizzat benim için tek kurulabilir cümle şudur : “Torpil olmadan işlerin yürümediği bir ülkede en çok dürüst insanlar ve doğru insanlar acı çekerler ve hiçbir şey gerçek anlamda doğru yolunda ilerlemez.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.