YIL 2019 SON 3 YILDA KATLEDİLEN KADIN SAYISI 1391..

 Bulaşıktı, temizlikti, ütüydü, çocuğu hazırla okula gönder, sorumluluğunun olduğu bir işin var orada efor sarfet, eve gelmeden evvel markete uğra yapacağın yemeğin malzemelerini al, anlayışsız kadını eşya gibi kullanan yahut cinsel bir obje olarak gören bir eş!!.(eş derken eşi benzeri bulunmayan kimi erkek müsveddesi desek daha doğru olur sanırım)

  • Adalet nerede?

 A! pardon. Asıl görevinden bahsetmedim kadının; eşinden izin almadan dışarıya çıktığı için meydan dayağı yiyip hastanelik ediliyordu değil mi?!!

 En son geçtiğimiz hafta Şanlıurfa da yaşandı, bu yukarıda bahsi geçen örnek. Herhangi bir fim senaryosundan falan değil?

  • Adaleti bulan var mı?

  Rakamlar ile konuşmak istiyorum. Sadece eşinden meydan dayağı yiyen değil; kırmızı ruj sürüp dışarıya çıktığı için, yasal yollara başvurup medeni bir şekilde boşanmak isteyen, sevgilisinden ayrılma kararı aldığı için, eteği kısa olduğu için karşıyı tahrik ediyormuş mesela, yada sesli güldüğü, sigara içtiği için falan dayağı, katledilmeyi, delik deşik edilmeyi, kaçırılmayı türlü türlü işkenceyi hak ediyormuş gibi bir algı var, BAZI insan müsveddelerinden ?

Normal gibi davranılması sadece vah yazık!!! deyip geçilmesi ne acı, ne felaket değil mi? 

  • Adaleti gören var mı?

 Kadınlara yönelik cinayet, şiddet ve tecavüz olaylarını kapsamlı bir rapor haline getiren CHP Giresun Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) üyesi Necati Tığlı, korkunç gerçeği bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

  • Adaleti duyan var mı?

Rapora göre 2016 yılının Ocak ayından bugüne dek geçen 42 aylık süreçte resmi kayıtlara göre bin 391 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 982 kadın tecavüze uğradı,  896 kadın ise cinsel şiddete maruz bırakıldığı ortaya çıkıyor.. 2019’un ilk gününden bugüne dek ise en az 28 çocuk cinsel istismara maruz bırakıldı.

2016, 2017, 2018 ve 2019 verilerinin incelendiği raporda her geçen yıl kadınların uğradığı şiddet olaylarının arttığı ortaya koyuldu

 2016 yılında kadın cinayeti sayısı 329 iken bu sayı

 2017’de 409,

 2018’de ise 439’a çıkıyor.

2019 yılının ilk 6 ayında; 214 kadın öldürüldü.

Buraya dikkat!!!

Ayrıca, 2019’un ilk altı ayında en az 28 çocuk da istismara edildi. Son 6 yılda ise 142 bin 298 kız çocuğun doğum yaptığı da raporda ayrıca vurgulanıyor.

Hiç kimsen yok ise seni dünyaya getiren bir kadın!!!

Yorumu sana bırakıyorum...

  • Adalet var mı?

 YENİ ÇİZGİ 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Betül Erikçi Arşivi