Sınav sonuçlarına göre çocuklarımıza yaklaşımımız nasıl olmalı

Sınav sonuçlarına göre çocuklarımıza yaklaşımımız nasıl olmalı

Gülhan Koç

Yeni Çizgi Haber (Gazete) de bundan böyle sizlerle birlikte olup çocuk eğitimlerine ve onlara yaklaşımlarla ilgili paylaşımlarda bulunacağım. Siz okurlarımıza faydalı olmak dileğiyle ilkyazımızı paylaşıyorum.

LGS Sınavına girmiş, çocukları olan bizlerin anne baba olarak sınav sonuçlarına göre çocuklarımıza yaklaşımımız nasıl olmalı.

Çocukların ve ebeveynlerin merakla beklediği an geldi.28 Haziran sınav sonuçları açıklandı. Çocuklarımız büyük bir emekle sınava hazırlandılar ve sonucu iyi olsun kötü olsun bir sonuç elde ettiler.

Sonuç ne olursa olsun anne ve baba olarak görevimizin devam ettiğini unutmamalıyız. Sakin ve destekleyici olmalıyız. Seçenekleri iyi değerlendirmek, bilgi ve yardım almak çocuğumuza yol göstermek sakin ve akılcı davranmak her zaman en iyisidir.

Unutmayın, hayat ve sınav birbirinden çok farklı olabilir. Sınav da başarısız olmak, hayatta da hep başarısız olacağı anlamına gelmez.

Okul seçiminde zorlayıcı ve tercihi yapan bir ebeveyn rolünde değil, bilgilendirici ve destekleyici ebeveyn rolünde olmalıyız.

Kıyaslayıcı dilden uzak durmalıyız. Kıyaslayıcı tutumlar çocuğun hem sosyal ilişkilerini, hem de benlik saygısını olumsuz yönde etkiler. Her çocuk biriciktir.

Baskıdan uzak, gerçekçi beklentiler oluşturmalıyız.

Bu sınav sonucunun hayatta sadece bir parça olduğunu, çocuğumuza anlatmalıyız. Sınavın Hayatlarının tek belirleyicisi olmadığını ve sadece küçük bir parça olduğunu ifade etmeliyiz. Bu değerlendirme çocuğumuzun kimlik değerlendirmesi olmadığını, sadece o sınavın bir değerlendirmesi olduğunu, ona hissettirmeliyiz. Sonuçtan bağımsız her zaman istediği süreçte kendisine destek olacağımızı belirtmeli ve hissettirmeliyiz.

Duygular bulaşıcıdır. Çift yönlü stresi azaltmaya yardımcı olmalıyız. Ebeveyn olarak stresli ve stresi yönetmede zorluk yaşıyorsak, çocuğumuz için bu süreci yönetmek daha zor olacaktır.

Sonuç odaklı dil yerine, duygu odaklı dil kullanmaya özen göstermeliyiz.

Unutmayın evlatlarımız bizim en değerli hazinemizdir. www.yenicizgihaber.com

NOT:

Bu arada diğer yazarlarında affına sığınarak kendimden kısaca bahsetmek isterim; Memleketim Hatay evli ve bir çocuğum var. 2003 BESYO mezunuyum 2003 -2010 yılları özel kurumlarda beden eğitimi öğretmenliği, 2011 yılı itibari ile de özel okullarda öğretmenlik, okul müdür ve müdür yardımcılığı yaptım. Bu süreçte 2015 yılında Eğitim Koçluğu sertifikası aldım ve bu yönde kendimi geliştirmeye adadım. Çalışma hayatıma şu an hem yüz yüze, hem de Online Koçluk olarak devam ediyorum. www.yenicizgihaber.com

YENİ ÇİZGİ’DEN

Mrb, kıymeti takipçilerimiz

Güçlükle emek harcayarak hazırladığımız haberlerimizi sosyal medyada da paylaşarak siz kıymetli takipçilerimiz başta olmak üzere yurttaşlarımızla paylaşıp bilgilendirmeye çalışıyoruz.

Bu nedenle lütfen haberlerimizi sadece okuyup geçmeyin, haberlerle gelen Google reklamlarını, sayfadan çıkan reklamları tıklayınız uygun gördüklerinizi inceleyip ayrılabilirsiniz. Aynı zamanda haberlerle ilgili beğeni, yorum, paylaşım, rt yaparak bizlere destek verirseniz maddi anlamda güç vermiş olursunuz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bildiğiniz gibi bizler maddi gücümüzü sadece reklamlardan alıyoruz. Bunun için reklam bizim ayakta durmamız, güçlü ve cesaretli olmamamız için çok önemli bir güç.

Çünkü bizim Devletten ve sermaye gruplarından aldığımız destek yok. Bu nedenle Reklam desteğinizi önemsiyoruz.

İçerik üreticileri onca emeği harcayıp içeriklerini tamamen ücretsiz olarak ekranlarımıza getiriyorlar ise bizlerin de insâni görevi, onları desteklemek olmalıdır. Sağlıklı ve mutlu kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gülhan Koç Arşivi