Arif Nacaroğlu

Arif Nacaroğlu

Ben ekonomistim

Arif Nacaroğlu

anacaroglu@evrensel.net

Güneydoğu’nun zorlu şartlarında 8 çocuklu ailenin çocuğu olarak liseyi bitirip Ankara’da Siyasal Bilgiler İktisat Fakültesini ikincilikle bitireceksiniz.

Sonra İngiltere’nin Exeter Üniversitesinde yüksek lisans yapıp, (Bu Exeter Üniversitesi konusu, mezun edip ülkelerine gönderdikleri şahsiyetler ve görevleri açısından derinlemesine araştırılması gereken bir konudur), milliyeti Türk (Öyle yazıyor) ve vatandaşlığı Türk ve Birleşik Krallık (İngiltere) olarak ekonomiyi derinlemesine öğrendiğinizi düşüneceksiniz.

Tüm amacı yoksul ülkeleri daha yoksul yapmak olan uluslararası finans kuruluşlarının özellikle Ortadoğu’daki Müslüman ülkelerin daha fazla sömürmesi için danışmanlık yapıp dahiyane formüller ürettiğinizi söyleyeceksiniz. Sonra Türkiye’ye gelip acayip ve derin (?) ekonomi bilginizle durumu kurtarmak için yapa yapa memurun servisine, emeklinin açlık ücretine, garsonun bahşişine, esnafın siftahına, Hatice ablanın tenceresinde kaynayan tavuk kemiğine, işçinin onuru ile insanca yaşamasına, köylünün ilacına, gübresine göz dikeceksiniz.

Mektepte, medresede dört işlem öğrenmiş Büyük (??) İskender de babasını anasına katlettirdikten sonra dünyayı ele geçireceğim diye köylünün delikanlısının canına, ürettiği tahıla göz koymuştu.

İlkokuldan terk Sezar Roma’yı ve saraydaki durumu kurtarmak için köylünün gırtlağını sıktı, çiftine, çubuğuna, kölesine çöktü.

Okuma yazma bilmeyen Hitit kralları, Mısır firavunları, saraylarını altınla doldurmak için Fırat Ovalarında, Nil Deltası’nda üretilen her tanenin yarısına el koydu.

Ne fakülte ne ekonomi ne iktisat okumuş krallar, padişahlar, firavunlar, çarlar, tiranlar küplerini doldurmak, soylularını daha zengin etmek için hep emeğe ve emekçinin canına, malına çöktüler.

Eee?

Madem yapa yapa, tarihte hiç fakülte görmemiş soyluların, kralların, padişahların, çarların yaptığını yapacaktınız da siyasalı, Exeter’i, bunca okulu neden okudunuz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arif Nacaroğlu Arşivi

Haber

18 Haziran 2024 Salı 11:38