Seçim 2023 \"Çöküş Dönemi\"

Seçim 2023 "Çöküş Dönemi"

 

Kimine göre asrın seçimi, kimine göre bir devrin kapanışı kimine göre demokrasiye geçiş, kimine göre de demokrasiye devam seçimi... Benim kanaatim bir aksilik olmazsa bir dönemin çöküş seçimi olacak. 20 yıllık birikimin bir kazanç mı yoksa enkaz mı olduğuna karar verilecek bir seçim olacak.

 

Geçmiş dönem seçimlerinden farklı olarak benzemezleri bir araya getiren birbirine benzeyenleri ise ayrıştıran bu ittifak  seçiminde tahminim o dur ki millet kazanmayacak. Seçimi ister millet ister cumhur ittifakı önde götürsün, güven vermeyen politika karşısında kullanacağımız oy sadece kazananı belirleyecek. Bu seçimi ölüm kalım meselesi haline getirerek milleti köşeye sıkıştıran anlayış miadını biraz daha uzatabilir ancak millet 20 yılın birikimine enkaz derse ne olacak. Buna dair muhalefetin bir programı var mı, cadı avına mı başlanacak, insanlar mı fişlenecek, bir devr-i sabık mı yaratılacak?? Bunları görmezden gelemeyiz.

 

Muhalefet Ülkenin sorununu ekonomi merkezli programla yürütemez. Çünkü ülkeyi terk eden gençlerin tek sorunu ekonomi değildir. Tek sorun hukuk, eğitim, bilim, kültür, din ve vicdan hürriyeti de değildir. Tek sorun "Çöken Ahlak" tır. Çöken ahlakı diriltme çabasını  topluma yaymadığınız sürece hiçbir iktidar güven vermez, muktedir olmaz. Farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğu unutulmuş, adaylar şimdiden şirazesi kaymış bir üslup ile eleştirilere karşı tahammülsüz, hakikatlere kayıtsız, sorunlardan bi haber lakayt bir şekilde millete hitap etmekteler.

 

Biz dönelim seçim analizine. Geçmiş dönemde kimin ideoloji ve dava entrikası daha baskın gelirse ipi göğüslüyordu. Şimdi ise çıkarları baskın gelenler ipi göğüsleyecek gibi.

 

Yani sistemi değil şahısları oyladığımız sürece zübüklerin ekmeğine yağ, değirmenine su taşımaktan başka bir durum söz konusu olmayacaktır. Buna da hammallık denir. Bu seçimde hammal olmamak için her bir seçmen ayrı ayrı irade analizini yapmalı, kendisini temsil edecek olanların her an ensesinde olmalıdır. Bu baskıyı hissetmeyen siyasetçi nesneden öteye gidemediği gibi vasıfsız işçi olarak ekonomiye yük olacaktır.

 

Dediğim gibi seçimi ideoloji ve dava entrikaları değil, çıkarları ağır basan taraf kazanacaktır. 14 Mayıs kesinlikle bir milat olmayacak. Türkiye büyüme yolunda değil aksine daha da küçülme felaketi ile karşı karşıya kalacak. Nedenine gelince, seçilecek kişiler kendini devlet zırhı ile koruma altına alırken, onları seçenlerin hakları 20 yıl olduğu hep ayaklar altında olacak. Yine uyutulacağız ve makus talihimiz değişmeyecek, değiştiremeyeceğiz.

 

Bilime inanmayan, bilimle doğru kodlamayı yapamayan, bilim ışığında ilerlemeyen, madde bağımlısı, bedeni susuz kalmış uyuşuk bir irade çöküşün mimarı olacaktır. Bu minvalde önümüzdeki seçimler öyle birilerinin dediği gibi var olup yok olma, iç güçler dış güçler, faiz lobisi, terör örgütleri ile mücadele vs. vs. olmayacaktır. Bu seçimin çok fazla kıymeti harbiyesi olmadığı gibi topluma kazandıracak bir şeyi de olmayacaktır. Seçim 2023 Çöküş Dönemi olarak hafızlarda kalacak, ülkemize bol maaşlı yeni vekiller, yeni yolsuzluklara davetiye çıkaracak yeni bakanlar, bunları tasdik edip hiçbir şekilde hesap vermeyecek bir başkan seçeceğiz o kadar. Çöküş Dönemini çok ta abartmamak lazım.

Saygılar vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Doğan Atmaca Arşivi