FERAY !..

 

  Feray'ın ölüm yıl dönümü geldi çattı! Ama görünen o ki! Henüz adalet yerini bulmamış. Şimdi annesi mezarının başına gittiğinde kızına nasıl açıklayacak olup biteni. Senin katilin dışarda elini kolunu sallayarak gününü gün ediyor, dili varıp nasıl der?

 Feray için twitter hesaplarında, sosyal medyada, caddelerde yürüyüş yapan kadınlarımız, her ara dehlize girip Feray’ın afişlerini asıp sesini duyurmaya çalışan gencecik kızlarımız. Bir nebze olsun anasının, babasının yüreğine su serpmek için. Üstelik bunları yapan kadınlarımız, kızlarımız ne akraba ne arkadaş, Türkiye’nin dört bir yanından gönüllü olarak destek veren, yüreği güzel pırıl pırıl insanlar.

 Elife, Çiğdeme, Kübraya, Denize, Berfine ve ismini sığdıramadığımı ilgisini, sevgisi, duyarlılığını esirgemeyen, bu yolda seferber olan kızlarımıza öncelikle böylesi hassas bir konuya duyarsız kalmadıkları için teşekkür ederim.

Tazecik çiçeği burnunda, Feray öncelikle ailesine hayırlı bir evlat, yetenekli bir ressam olacaktı, başarılı bir iş insanı, sağlam tembeller atan bir mimar...

Ama Feray kara toprağın altında, gözü dönmüş bir canavar polis memuru tarafından savunmasız bu genç kızı vurarak katletti.  Gelinlik yerine kefene saran yüreği dağlanmış bir ana, adaleti ararken, her seferinde acısı tazelenen gözü yaşlı bir baba..

Konu kadına şiddetten, kadını katletmekten çıkıp sözde adaletin olduğu bir ülke de olduğunu düşünüp, açık seçik belgeli kanıtlar ile kapı dışarı edilmek; bu ülkenin adalet sistemini sorgulamaya sebep oluyor.

Aslına bakılırsa eğer adil ve adaletli bir yargılama olsa, ne bu sosyal medya da sesimizi duyurmaya çalışmak, ne afişlere, nede adaleti arayarak kabuk bağlayan yarayı her seferinde kanatmaya lüzum yok!!!

Adalet sistemi o gözü kapalı teraziyi eşit tutan adalet heykeli var ya hah! işte onun gibi kararı veren HAKİMLER dava sonucunda hak ettiği cezayı verip bu davayı içinden çıkılmaz bir hale gelmesine sebebiyet vermeyip, davayı sonuçlandırması gerekiyor. Nasıl iki kere iki dört ise bu davanın da sonucu da bu kadar net aslında. Maddi manevi psikolojik olarak aileyi yıpratmaktan başka bir şey değil bu uzayan anlamsız süreç.

Ailenin acısı 2 ye katlanıyor canının giden parçasına mı üzülsün, yoksa adaleti olmayan bu dünya ya mı?

Işıklar içinde uyu Feray..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Betül Erikçi Arşivi