Dr. Akif Ciğerli ve korosu ile meşk gecesi

Müzik ruhun gıdasıdır.

Bu kısa ama etkili cümle hayatımızın başköşesinde diyebilirim. Milenyum çağındayız ve insanlar birçok değerlerimizi çabucak tüketmiş, her geçen gün yeni keşiflerin arayışına girmiş vaziyette.

Böylesi zamanın hızla aktığı, kıymetli şeylerin bizlerden farkında olmadan biraz daha uzaklaştığını görüyor olmak üzüntü verici olsa gerek.

Eminim Türk sanat müziğinden, illa ki hepimiz birer kuble de olsa diline pelesenk olmuş şarkısı vardır. Hiç yoksa dahi Zeki Mürenler, Müzeyyen Senarlar, Emel sayınlar.  Türk müziğinin giderek yelpazesinin genişlediği bu dönemde 60 lı/70 li/80 li yıllarda beste ve güfteler ile gönüllere taht kurmuş eserlerin unutulduğu dönemlerdeyiz. 

  Lakin Gaziantep in kıymetli 40 yıldır insanlara şifa dağıtan Doktor Akif Ciğerli hocamızın mesleğinin yanı sıra, Gaziantep de Türk musikisini hem yeni nesillere öğretip, sevdirip aynı zaman da gönüllerimizde hiç eskimeyecek olan sanat eserlerinden oluşan bir konser vererek  sahip çıkmasından dolayı şahsını tebrik ediyorum.

 Kurmuş olduğu “Gaziantep Türk Sanat Musikisi korosu ile aylardır hummalı çalışmaların sonucunda 18/12/2019 tarihinde saat 20:00 da Şehitkamil Kültür Kongre Merkezinde (ŞKM) salonunda seçmiş olduğu en kıymetli  Türk sanat eserlerini seslendirileceği bir konser verilecektir.

Koro üyelerimiz ise müziğe gönül vermiş kıymetli sanatseverlerimizden oluşmaktadır. Onur konuğumuz ise orkestra da sazlı grubundan sevgili Gaziantep üniversitesi TSM öğretim üyesi Emin Beyazçiçek hocamdır.

18/12/2019 tarihi saat 20:00 de kimseye söz vermeyin Gaziantep ŞKM salonunda tüm müzik severlerimizi bu harika etkinliği davet ediyor, kıymetli teşrifleriniz bekliyoruz.

(Konserde bende sahne alacağım tüm arkadaşlarımı bekliyorum  )

Türk Musikisine sahip çıkalım...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Betül Erikçi Arşivi