TÜM TİS, ARAS KARGO’da yeni kazanımlı Toplu İş Sözleşmesi imzaladı

TÜM TİS, ARAS KARGO’da yeni kazanımlı Toplu İş Sözleşmesi imzaladı
TÜM TİS, ARAS KARGO’da yeni kazanımlı Toplu İş Sözleşmesi imzaladı

 

İSTANBUL - BEKİR ŞAHİN;  Tüm Toplu Taşıma İşçileri (TÜM TİS) Sendikası büyük mücadele sonrasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) yapma yetkisi aldığı Aras Kargo’da 2. dönem toplu iş sözleşmesinide başarıyla imzaladı. Taraflar arasında başarı ile sonuçlanan TİS’de, işçiler lehine yeni kazanımlar elde edilirken, bu kazanımlar Aras Kargo çalışanlarını mutlu etti. Sektördeki diğer iş kollarını içinde adet örnek olup cesaret veren bu TİS, sektör genelini de umutlandırdı.  

 

 

TÜM TİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, 900’e yakın şubesi, 29 aktarma merkeziyle Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet gösteren Aras Kargo ile pandemi koşullarında 5 bin üyeleri adına yaptıkları toplu sözleşme görüşmelerini, kargo işçileri açısından önemli kazanımlarla sonuçlandırdıklarını ifade etti.  

Başkan Öztürk, önemli kazanımların yer aldı TİS’de ücret ve sosyal haklarda yüzde 30’u aşkın oranda artış sağladıklarını tüm işçilere hayırlı olmasını diledi.

 

 

Aras Kargo ile 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesi 28.01.2021 tarihinde TÜM TİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, Genel Sekreter Gürel Yılmaz, Genel Mali Sekreter Seyfi Erez, Genel Örgütlenme Sekreteri Muharrem Yıldırım, Genel Eğitim Sekreteri Ersin Türkmen ve sendika avukatı Oktay Durmaz’ın katılımıyla imzalandı.

 

Bu arada görüşmede işveren tarafını Genel Müdür Utku Can Ayyarkın, Mali İşler Başkanı Barbara Hagen, İK Genel Müdür Yardımcısı Selda Özacar, İK Bordro ve Özlük İşleri Operasyon MY Hakan Kılıç, İç Denetim Başkanı Onur Aytekin, Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Cem Oğuz, Başhukuk Müşaviri Leyla Albaş, Av. Murat Güvercinci ve Av. Yiğitcan Bozoğlu temsil etti.

 

İmzalanan TİS ile birinci yıl ücretlere net yüzde 24 oranında zam alındı. İkinci yıl ücretlerine ise enflasyon oranında zam yapılacak. Ancak, asgari ücrete yapılan zam oranının enflasyon oranından daha yüksek olması durumunda ikinci yıl ücretleri asgari ücret artış oranında arttırılacak.

Halen 30 günlük ücret tutarında olan ikramiyeler yüzde 33 artışla 40 günlük ücret tutarına çıkarıldı.

17 TL olan yemek ücreti 21 TL’ye yükseltildi. TİS ile yakacak, öğrenim, doğum, evlenme yardımlarını içeren sosyal maddelerde yüzde 24 oranında artış sağlandı.

Resmi ve dini bayramlardaki mesai ücretlerinin yüzde 60 zamlı ödenmesi sağlandı. Yine dini bayramlarda her bir bayram için 150 TL’lik market çeki ödenmesi toplu sözleşme ile imza altına alındı. Taşeronda çalışan işçilerin kadrolu yapılması konusunda da düzenlemeler yapıldı.

 

Aras Kargo’da üyelerinin de katılım sağladığı TİS sürecinde yapılan her görüşme sonucunun işçilerle paylaşıldığını ifade eden TÜM TİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, “Arasa karfo ile TİS sürecimiz olumlu ve başarılı bir çalışma ile yeni kazanımlarla sonuçlandı. Görüşmeler süresince neredeyse her görüşme sonrasında üyelere bilgi verildi, görüşmelerde gelinen süreç üyelerle paylaşıldı. Türkiye genelinde gerek işyeri temsilcilerimizle gerekse üyelerimizle TİS değerlendirme toplantıları yapıldı ve yeni dönem toplu iş sözleşmesi üyelerimizin tamamına yakının onayı alınarak imzalandı.

 

Sendikamız, kargo ve taşıma işçilerinin hak ve çıkarlarını geliştirme mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. Güvencesiz ve sendikasız koşullarda çalışan ve henüz örgütlenmemiş olan kargo işçilerini sendikamızda birleşmeye çağırıyoruz” diye ifade etti.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.