Akcanlar işçi direnişine polis engeli

Akcanlar işçi direnişine polis engeli
Akcanlar Tekstil İşçileri Yedi Günlük Sistem Dayatmasına Karşı Direnişe devam ederken, işçilerin Basın açıklamasına polis engeli, sendikaya ve işçilere geri adım attırmadı. İşçiler eyleme Demokrasi meydanında devam etti. Sorun çözülmezse eylem sürecek.

Akcanlar Tekstil İşçilerine Polis Ablukası: Basın Açıklamasına Engel

img-20240825-235546.jpg

GAZİANTEP – BEKİR ŞAHİN; Gaziantep in yerlek firmalarından Akcanlar Tekstil işçileri, Pazar tatilini ortadan kaldıran yedi günlük çalışma sistemini kabul etmedikleri için toplu halde işten çıkarılmalarının ardından, direnişlerinin dokuzuncu gününde eylemlerine devam etti.

BİRTEK SEN Genel Başkanı Türkmen "Yarına kadar bu işçilerin talepleri kabul edilmezse, yarın ve her gün o otelin önünde olacağız" dedi.

Ancak, işçilerin bu akşam Grand Hotel önünde yapmayı planladıkları basın açıklamasına polis müdahale etti. İşçiler üyesi oldukları BİRTEK SEN öncülüğünde patronlara ait olan Şehitkamil ilçesindeki otel önünde seslerini duyurmak amacıyla gerçekleştirmek istediği basın açıklamasına izin verilmedi.

img-20240825-235613.jpg

Çevik kuvvet ekipleri, eylem yapan işçileri kalkanlarla abluka altına aldı ve yaklaşık bir saat boyunca işçilerin otel önünde toplanmasını engelledi. www.yenicizgihaber.com

Müdahalenin ardından işçiler, yürüyüş düzenleyerek Demokrasi Meydanı’na gitti ve basın açıklamalarını burada gerçekleştirdi. İşçiler, işten çıkarılmalarını protesto ederken, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve haklarının korunması gerektiğini vurguladı.

Bu olay, işçi hakları ve özgürlükleri konusunda toplumsal bir tepki yaratırken, çalışma hayatındaki zorluklar ve işçilerin bu zorluklara karşı verdikleri mücadeleyi bir kez daha gözler önüne serdi. İşçiler, direnişlerini sürdürme konusunda kararlı olduklarını belirterek, kamuoyundan destek talep etti.

EYLEM PATRONUN OTELİNİN ÖNÜNDE DEVAM EDECEK

Demokrasi Meydanı'nda açıklama yapan BİREK SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, bundan sonra eylemlerine Akcanlar patrona ait Divan ve Grand Otellerinin önünde devam edeceklerini söyledi. Türkmen, "Yarın saat 18.00'de yine o otelin önünde olacağız. Yarın saat 18.00'e kadar bu kentin yetkileri, patronu uyarıp işçilerin haklı talebinin kabul edilerek ve bu işçileri temsil eden sendikasıyla diyalog kurup bir anlaşma olursa bu eylemi sonlandırırız. Ama yarına kadar bu işçilerin talepleri kabul edilmez ve bu hukuksuz tutum devam ederse biz yine yarın ve her gün o otelin önünde olup anayasal hakkımız olan o açıklamayı yapmadan oradan ayrılmayacağız" diye konuştu.

Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca da kentin idarecilerine ve milletvekillerine seslenerek İşcilerin yasal olan sorunlarının çözümü için destek vermelerini istedi.(Haber Merkezi) www.yenicizgihaber.com

img-20240825-235437.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.