Kadınlar, katledilen kadınlar ve kızlar için seslerini yükseltti

Kadınlar, katledilen kadınlar ve kızlar için seslerini yükseltti
Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyünde 21 Ağustos tarihinde Kuran kursuna gidiyorum diye evden çıkıp bir daha geri dönmeyen 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunması insanlık adına utanç verirken olay ülke genelinde protestolar ile kınandı.

GAZİANTEP- AYSEL ŞAHİN: Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyünde 21 Ağustos tarihinde Kuran kursuna gidiyorum diye evden çıkıp bir daha geri dönmeyen 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunması insanlık adına utanç verirken olay ülke genelinde protestolar ile kınandı. Gaziantep, Urfa ve Adana ve Mersin başta olmak üzere tüm Türkiye Narin için, kaybolan, katledilen, taciz ve tecavüz edilen çocuklar, kadınlar ve kızlar için seslerini yükseltti. Kadınlar, “Erkek şiddetine, çocuk istismarına dönük bu cezasızlık politikaları bu biçimde sürmeye devam ettikçe, koruyucu önleyici tedbirler alınmadığı sürece hiç birimiz güvende değiliz” diyerek haykırdılar İstanbul Sözleşmesini geri istediler.

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu Balıklı Parkında düzenledikleri basın açıklamasında bir araya gelen kadınlar kaybolan, katledilen, taciz edilen, tecavüze uğrayan kadınlar ve kızlar için Adalet isteklerini yineleyerek, “isyanımızla ve yasımızla karşınızdayız” diye hakırdılar.

Gaziantep’teki açıklamayı Gaziantep Demokratik Kadın Platformu adına Güfidan Özpolat yaptı. İstanbul Sözleşmesi ile birlikte imzalanan, ‘Çocukların Cinsel Suistimal ve Cinsel İstismara Karşı Korunmasına İlişkin Lanzarote Sözleşmesi’nin etkin şekilde uygulanmasını, istediklerini belirterek açıklamasına şöyle devam etti:

“İstanbul Sözleşmesi’ne yeniden imzacı olunarak gereğinin yerine getirilmesini talep ettiklerini vurgulayan Özpolat şöyle devam etti: “8 Yaşındaki Narin öldürüldüğünü büyük bir üzüntü ve öfke ile öğrendik. Cezasızlık politikaları nedeniyle çocuk ve kadın mezarlığına dönen ülkemizde bir kız çocuğunu daha kötülüklerden ve ölümden koruyamadık. Yine isyanımızla ve yasımızla karşınızdayız. www.yenicizgihaber.com

Narin Güran’ın bu şekilde hayattan koparılan ilk çocuk olmadığını belirtmek istiyoruz. Müslime Yağal, Leyla Akdemir ve daha nicelerinin arkasında benzer hikayelerin olduğunu biliyoruz. Bu çocukların öldürülmesinden sonra gerekli önleyici ve koruyucu önlemler alınmış olsaydı bugün Narin yaşıyor olacaktı

İstanbul Sözleşmesi ile birlikte imzalanan, ‘Çocukların Cinsel Suistimal ve Cinsel İstismara Karşı Korunmasına İlişkin Lanzarote Sözleşmesi’nin etkin şekilde uygulanmasını, ayrıca İstanbul Sözleşmesi’ne yeniden imzacı olunarak gereğinin yerine getirilmesini talep ediyoruz.

Biz kadınlar; Narin’e ne olduğu açığa çıkarılıp sorumlular yargı önünde gereken cezayı alana kadar, kaybolan binlerce çocuğa gerçekte ne olduğunu öğrenene kadar, depremde kaybolan çocukların akıbetine dair şeffaf bilgiler edininceye kadar, katledilen, istismara uğrayan bütün kadın ve çocukların soruşturmaları tamamlanıp failler gerekli cezaları alana kadar ve bu ülkeyi katledilen kadınlar kaybolan çocuklar ülkesi olmaktan çıkarana kadar ve çocukların hiçbir tehlike ve tehdide maruz kalmadan, gelecek kaygısı duymadan, sağlıklı ve güvenli bir ortamda çocukluklarını yaşayabilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. “www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

Bildiğiniz gibi bizler maddi gücümüzü sadece reklamlardan alıyoruz. Bunun için reklam bizim ayakta durmamız, güçlü ve cesaretli olmamız için çok önemli bir destektir.

Bu nedenle Reklam desteğinizi önemsiyoruz. Çünkü Devletten ve sermaye gruplarından aldığımız destek yok. Bağımsız ve özgür gazetecilik için, aydınlık yarınlar için, eşit yurttaşlık hedefi ve özlemiyle Sağlıklı ve Mutlu kalın.

Web Sayfa ve sosyal medya hesaplarımız şunları;

Web Haber Sayfamız

https://www.yenicizgihaber.com/

facebook hesap

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

twitter hesap

https://x.com/yenicizgigazete

instegram hesap

https://www.instagram.com/yenicizgigazete/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.