Akcanlar işçileri 22 günlük direnişlerine devam ediyor

Akcanlar işçileri 22 günlük direnişlerine devam ediyor
Gaziantep'te Akcanlar işçileri 22 günlük direnişte: Başpınar’ın kölelik düzenine karşı mücadele ediyorlar

BEKİR ŞAHİN

Gaziantep’te Akcanlar Tekstil işçileri, 22 gündür sürdürdükleri direnişlerini aileleri ve destekçileriyle birlikte Balıklı Parkı’ndan Demokrasi Meydanı’na yaptıkları yürüyüşle devam ettirdi.

akcan-iscileri-direnisine-devam-ediyor-3.jpeg

Şehir merkezinde Balıklı Parkında akşam saatlerinde toplanarak Demokrasi Meydanına kadar yürüyerek seslerini duyurmaya çalışan işçiler, "Pazar tatilini ortadan kaldıran 7'li sistem"e karşı çıktıkları ve vergi dilimi kesintilerinden dolayı ücretlerinin açlık sınırının altına düştüğü için iyileştirme talep ettikleri belirtilerek, tazminatsız kodlarla toplu halde işten çıkarıldıklarını duyurdular.

İşçilerin Eylemine Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Emek Partisi (EMEP), Antep 78’liler Meclisi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ile bazı demokratik kitle örgütleri de destek verdi.

Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca, "Akcanlar işçisi kazanırsa bütün Başpınar işçisi kazanır. Burdan bir kez daha söylüyoruz. Akcanlar patronu daha fazla suç işlemesin. Bu şehrin mülki amirleri Akcanlar patronun işlediği suçlara daha fazla göz yummasın" diyerek tepki verdi işçilerin yanında olduğunu ifade etti.

Akcanlar Tekstil işçileri, Başpınar’daki kölelik düzenine karşı mücadele ettiklerini vurgulayarak, direnişlerinin sadece kendi haklarını değil, Başpınar ve Antep’teki tüm işçilerin haklarını savunma mücadelesi olduğunu ifade ettiler. www.yenicizgihaber.com

BİRTEK-SEN sendikası eylemin başından buyana işçilerin yanında olduğunu belirten Akcanlar İşçi Temsilcisi Ali Sarıçiçek direnişlerinin 22. gününde aldıkları destekle ilgili olarak, “Bu direniş bize çok şey öğretti. Gerçek dostlarımızı ve düşmanlarımızı, işçiden yana olanları ve sermayeden yana olanları öğrendik. Birlikte hareket edersek, haklarımızı savunabilir ve bazı şeyleri değiştirebiliriz. Bizleri yalnız bırakmayan BİRTEK-Sen’e çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Başpınar işçilerini ve tüm emekçileri Akcanlar işçilerinin direnişine destek olmaya çağıran işçilerin temsilcisi Sarıçiçek, “Akcanlar işçisi kaybederse, tüm Başpınar işçileri kaybeder. Ama Akcanlar işçisi kazanırsa, bu bütün işçiler için örnek olacak” dedi.

Konuşmasını, bu kölelik ve sefalet düzeni birleşirsek değişir! Birleşe birleşe kazanacağız! Direne direne kazanacağız!” sloganıyla bitiren Akcanlar İşçi Temsilcisi Ali Sarıçiçek, direnişlerinin sürdüğünü ve destek beklediklerini sözlerine ekledi. www.yenicizgihaber.com

YENİ ÇİZGİ’DEN

Merhaba kıymeti takipçilerimiz

Güçlükle emek harcayarak hazırlayıp haber sitemizde yayına verdiğimiz haberlerimizi ve gönüllü olarak makale yazan yazarlarımızın yazılarını sosyal medyada ortamından da paylaşarak siz kıymetli takipçilerimiz başta olmak üzere yurttaşlarımızla paylaşıp bilgilendirmeye çalışıyoruz.

Basın; demokrasi ve özgürlüklerin olmazsa olmazıdır. Eğer demokrasi ve özgürlüklerden, haktan, hukuktan yanaysanız, sahiplenip duyarlı olarak tavır koyacaksak, o zaman özgürlüklerden yana olan basına maddi ve manevi anlamda sahip çıkarak yaşatmak gerek. Güçlü basın, güçlü demokrasi demektir. Hak, hukuk, Adalet demektir. Yoksa nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.

Bu nedenle öncelikli olarak ilk ve en kolayından yapmanız gereken, lütfen paylaştığımız haberleri, köşe yazılarını, sadece okuyup geçmeyin, Ana Sayfamızda veya haber içeriklerinde çıkan Google reklamlarını, mutlaka tıklayınız, uygun gördüklerinizi inceleyip ayrılabilirsiniz. Aynı zamanda haberlerle ilgili beğeni, yorum, paylaşım, rt yapabilirsiniz. Ayrıca facebook, twitter ve instagram da bizi takip ederek destek verdirebilirsiniz. Aynı zamanda gerek kendinizin gerekse çevrenizdekilerin Özel reklam ve tanıtım yoluyla vereceğiniz maddi destekler elbette çok daha önemlidir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bildiğiniz gibi bizler maddi gücümüzü sadece reklamlardan alıyoruz. Bunun için reklam bizim ayakta durmamız, güçlü ve cesaretli olmamız için çok önemli bir destektir.

Bu nedenle Reklam desteğinizi önemsiyoruz. Çünkü Devletten ve sermaye gruplarından aldığımız destek yok. Bağımsız ve özgür gazetecilik için, aydınlık yarınlar için, eşit yurttaşlık hedefi ve özlemiyle Sağlıklı ve Mutlu kalın.

Web Sayfa ve sosyal medya hesaplarımız şunları;

Web Haber Sayfamız

https://www.yenicizgihaber.com/

facebook hesap

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

twitter hesap

https://x.com/yenicizgigazete

instegram hesap

https://www.instagram.com/yenicizgigazete/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.