Arif Nacaroğlu

Arif Nacaroğlu

Esed

Esed

Arif Nacaroğlu

anacaroglu@evrensel.net

Seçim yaklaştıkça açılım hamleleri de artıyor. Ama bu sefer açılım dış güçlerle. Önce Sisi’yi hallettik. Başta ayaküstü sohbet sandık, arada İstiklal Caddesi bombası, o karambolde öğrendik ki, Sisi ile sohbet uzamış. Akdeniz’i bile konuşmuşlar. Eee, ne oldu Mursi? Ya avuca saklanmış başparmak dışındaki 4 parmak? Rabia? Kardeşler? Zaten anlamıştık, 4 parmak yavaş yavaş açılmaya başlayınca Sisi pisi olunacağını.

Ama konu Esed olunca iş başkaydı. Tepelerden gelen emirle her gün televizyon kanallarında katil Esed diye tepinenler, Şam’da namaz peşinde olanlar, devşirdikleri silahlı güçlerle Esed’i içeriden vurmaya çabalayanlar, Reis’in etrafında “Topaç” tan hızlı dönenler, sanıyorduk ki ciddiler.

Olmadı. Müslüman Kardeş Mursi’yi hapiste öldüren Sisiciler de, bizim tepedekilere, “Onlar Müslüman değil İslamcı ve İhvancı” diyen Esedciler de birden tekrar Esadcı oluverdi. Ne diyor Esad’ın başdanışmanı, yani Esad, Arapça?

“Şam, Türkiye’den gelen bütün açıklamalara inanmıyor çünkü bunların gerçeklikle bir ilgisi yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları medyanın tüketimi içindi. Türk yetkililer tarafından medyada yer alan bütün açıklamalara güvenmiyoruz, bunlarda resmi herhangi bir şey yok. Bu tür açıklamalar aylardır var. Fakat bunları kendi çıkarları, belki seçim için ya da diğer ülkelere karşı kullanmak için ya da başkalarına baskı kurmak için yapıyorlar. Bu açıklamaların kendi planları var ve bunların gerçekle bir ilgisi yok.”

Türkçesi, “Bizim bu laflara karnımız tok. İnanmamız için, Türkiye Suriye içerinde beslediği güçlerden desteğini çeksin, askerlerini sınırlarımız dışarısına çıkarsın, sınırlarımız içerisine düzenlediği askeri harekatları durdursun, İdlib’i, Afrin’i terk etsin, Türkiye’de koruduğu muhaliflere yardımı kessin. Bu eylemlerini 19 Haziran sonrasında da sürdüreceğinin garantisinin versin.”

Ne yapacak şimdi bizimkiler. Hesap ince, oy aslanın ağzında. Binde birlik oranlar bile “İktidardayız” diye göbek atıyor. Ya kaş yaparlarken göz çıkarırlarsa, ya salonları dolduran taraftarlar ev toplantılarında pompalanan, “Yahu bunların hepsi iş icabı. Hele seçimi bir alalım Esad tekrar Esed, Sisi tekrar katil Sisi olacak 19 Haziran sabahı inşaallah” söylevlerine rağmen 4 parmaklarını açmazlarsa?

Maazallah.  www.yenicizgihaber.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arif Nacaroğlu Arşivi

Haber

18 Haziran 2024 Salı 11:38