CHP küllerinden yeniden doğdu

CHP küllerinden yeniden doğdu

BEKİR ŞAHİN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yerel seçimlerde büyük bir zafere imza attı. Tam 47 yıl sonra Türkiye'de birinci parti oldu. Böylece Alkışı da, övgüyü de hak etti. Çünkü karşısında 22 yıldır iktidarda olan bir AKP iktidarı vardı. Hem de devlet kurumlarını, kaynakları ve tüm yetkileri elinde toplamasına rağmen AKP karşısında 1.parti oldu.

Elbette CHP’nin aldığı bu başarıyı küçümseyen “aç tavuk kendini darı ambarında zanneder” misali hazımsız eleştiriler yaparak, seçmenin iradesini yok sayan olsa da, alınan sonuçlar hiçte küçümsenemez. Çünkü gün gibi ortada ve gerçek, aksini söyleyenler, bence önce aynaya bakmalı.

Hele ki her fırsatta bu ülkenin kurucu partisi olarak tanımlanan CHP için bu sonuçlar, hiç küçümsenemez.

Çünkü yıllardır, hep yanlış sığ politikalar ile siyaset yapan, sağ partilere koalisyon ortaklığıyla hep yedek lastik olan, yanlışlara ortak olan ve bu süreçte kan kaybeden, sağ politikalara pirim vererek, kendi tabanını kaybeden, sonuçta eriyerek, oy oranlarını oldukça düşüren CHP için, “yoktur diğerlerinden farkı” dedirten bir zamanda CHP, yeniden kendi küllerinden doğmayı başarması küçümsenemez. En önemlisi de CHP kendi ideolojisine sahip çıkarak, Türkiye halklarını tümden kucaklamalı. Ve kırmızı çizgisi de bu olmalı.

Çünkü bugün Türkiye’nin geldiği nokta malum ve giderek otoriterleşen, ülkenin kalkınmasına da, özgürleşmesine de, bağımsız yargısına da engel olan, halkın büyük bir kısmını fakirleştiren tek adam sistemine dur demek için, yeni bir anlayışa, hak, hukuk adalet ve bağımsız yargıya ivedi ihtiyaç vardı.

Hiç kimsenin ötekileştirilmediği, laik demokratik bir hukuk devletine ihtiyaç vardı.

Kadınların, çocukların, şiddete uğramadığı, katledilmediği, ülke ekonomisinin 5-10 şirkete peşkeş çekilmediği, kaynakların halkın refaha için kullanılmasına ihtiyaç vardı.

Ve sonunda savurgancı, talancı, halka tepeden bakarak dikkate almayan, yoksulluğu da cinayetleri de, bir kader olarak gören, bu kara algıyı halka dikta etmeye çalışan zihniyete insanlar sonunda dur dedi. Çünkü insanların tavan yapan bu olumsuzluklara karşı artık ne dayanacak, ne tahammül edecek sabrı kalmadı.

Bir Ortadoğu ülkesi olan Türkiye’de insanların yine farkını ortaya koyarak, halen dirençli olması, hak hukuk adaletten yana olması da alkışlanacak bir durum.

CHP’nin bu kazanımında elbette AKP’ye karşı alternatif olarak kendine yer arayan, kurtuluş için yer arayan, her görüştü insanların, seçmenlerin önemli payı olmuştur.

Özgür Özel’in dediği gibi seçimi Türkiye ittifakı kazanmıştır.

Şimdi bu süreçten sonra seçmeni arkasına alan CHP’nin hata yapma lüksü kesinlikte yoktur. Yani özgürlüklerin genişletilmesi, demokrasiye sahip çıkılması, kadın ve çocukların şiddete maruz kalmadığı, katledilmediği, işçinin, emekçinin yoksullaştırılmadığı. Bilimin yok sayılmadığı, Üniversite gençliğine sahip çıkıldığı, insanların yatağa aç girmediği, hukukun üstünlüğü ve Adaletin herkes için eşit olduğu, ülke kaynakları insanların huzuru ve mutluluğu için refah seviyesinin yükseltilmesi için harcandığı bir politika ile kendine yön çizer, bu uğurda insana dokunur, hizmet ederse yine kazanır. Hatta genel iktidarı kazanmak içinde engel görmüyorum.

Bunun için yarın seçim varmış gibi sahada olmalarının yanında, yurt genelinde mevcut il ilçe kadrolarındaki hantal yapıları, grupçulukları, delege ağalıklarını, hizipçiliği, sonlandırır, siyaseti halka hizmet değil meslek olarak çıkar amaçlı kullanmak isteyenleri yetkili organlardan uzaklaştırıp yerine, daha dinamik, daha samimi, şaibesiz, yönetimler iş başına getirilirse, hem CHP, hemde Türkiye’de kazanır.

www.yenicizgihaber.com

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Şahin Arşivi