10 Ekim'de yaşamını yitirenler Türkiye genelinde anıldı

10 Ekim'de yaşamını yitirenler Türkiye genelinde anıldı
10 Ekim'de yaşamını yitirenler Türkiye genelinde anıldı

10 Ekim'de yaşamını yitirenler Türkiye genelinde anıldı

10 Ekim Ankara Katliamında hayatını kaybedenler, katliamın 4’üncü yılında Türkiye'nin genelinde anıldı. Sorumluların yargılanması çağrısı yapılan anmalarda savaşa karşı barış talebi dile getirildi. 10 Ekim Ankara Katliamı’nın 4. yıl dönümünde, Gar'dan yine barış çığlığı yükseldi

 

MERSİN

Mersin Emek ve Demokrasi Platformunun bileşenleri de yaptıkları açıklamada “Tek amacımız ülkemizin içine sürüklendiği baskı, şiddet ve kaos ortamına karşı emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçlü bir ses vermekti” dedi.

Açıklamada "10 Ekim katliamını planlayarak yapanlar da, önceden haber aldıkları halde hiçbir önlem almayıp, katillerin arkasındaki güçlerin ortaya çıkmasını engelleyenler de bellidir. Katiller tespit edilmiş ancak, katliamın yaşanmasında ihmali olanlar, katliamı önleyebilecekken, kılını kıpırdatmayanlar hala görevlerinin başındadır"

Emek ve Demokrasi Platformu, katliamın tüm sorumluları yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar katliamın unutturulmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi.

MALATYA

Malatya’da Özalper Mahallesi’ndeki Barış Parkı’nda Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından 10 Ekim 2015 Ankara Gar Katliamında yitirilenler için anma etkinliği düzenlendi. Patlamanın olduğu saat olan 10.04’te saygı duruşuyla başlayan anma, barış balonlarının uçurulmasının ardından kurum temsilcilerinin konuşmasıyla devam etti.

KESK Dönem Sözcüsü BTS Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Uçar, “3 yıl boyunca katıldığımız her davada katliamda ihmali bulunan kamu görevlileri ve sorumlulukları bulunan siyasetçilerin de yargılanması gerektiğini dile getirdik. Ne yazık ki mahkeme bu konuda cesur bir adım atamadı. Ve bu eksik karar sonucunda kamu vicdanında adalet tecelli etmedi” dedi.

Uçar, “Saldırı sonrasında yaptığı, ‘Patlama sonrasında oylarımız yükseliyor’ sözleriyle hafızalarımızda yer alan dönemin başbakanı, geçtiğimiz aylarda ‘7 Haziran-1 Kasım arası seçimleri arasındaki dönemdeki belgeler açıklanırsa birçok siyasetçi insan içine çıkamaz’ açıklamasında bulundu. Bu sözlerin katliamın siyasal boyutları konusundaki endişe ve iddialarımızın haklılığını göstermiştir. Burada davanın görülmekte olduğu mahkeme heyetini bir kere daha göreve çağırıyorum. Bu katliamda ihmali olan kamu görevlileri ve siyasiler de davaya dahil edilmeli ve yargılanmalıdır” dedi.

ADANA

10 Ekim Katliamında hayatını kaybedenler katliamın 4’üncü yılında katliam saati olan 10.04’te Adana Tren Garı önünde anıldı. DİSK, KESK, Adana Tabip Odası ve TMMOB’nin yanı sıra EMEP, ESP, SYKP, ÖDP, CHP, HDP İl Örgütleri ile HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz ve önceki dönem Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de katıldı.

"DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMASI, İHBAR VE İTİRAF KABUL EDİLMELİ"

Kurumlar adına ortak basın açıklamasını okuyan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, katliamın ardından “Oylarımız yükseliyor” sözleri ile hatırlanan Davutoğlu’nun Başbakan olduğu dönemle ilgili 7 Haziran-1 Kasım seçimleri arası dönemdeki defterler açılırsa birçok siyasetçi insan içine çıkamaz” açıklamasını hatırlatarak “Buradan davanın görülmekte olduğu mahkeme heyetini bir kez daha göreve çağırıyoruz: Bu açıklama hem bir ihbar, hem de itiraf kabul edilmelidir. Başta dönemin başbakanı ve içişleri bakanı olmak üzere dönemin siyasilerini davaya dâhil edilmelidir” dedi. YENİ ÇİZGİ HABER MERKEZİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.