Seçimler, Emek ve Özgürlük…

Seçimler, Emek ve Özgürlük…

Emek ve Özgürlük İttifakı

Ender İmrek

enderimrek@hotmail.com

Seçimlere 50 günden az bir süre kaldı.

Saflar sıklaşırken, iktidar cenahı her gün biraz daha dağılıyor. Erdoğan nereye elini atıyorsa boş dönüyor. YRP “21 yıllık günahlara ortak olmayız” dedi. Eski Maliye Bakanı Şimşek kameraların dizildiği platforma uğramadan arka kapıdan çıkıp gitti. Erdoğan her defasında bir darbe alıyor. Eski ortakların huzurunu kaçırmış olan ve getirisinden çok götürüsü olacak olan sicili belli HÜDA PAR’a kaldı. Açlık sınırının altında kalan emekli maaş artışı ve diğer vaatleri de inandırıcı olmuyor.

Erdoğan’ı ve onun iktidarını sandığa gömme kararlılığı ise her gün büyüyor. Türkiye halkları el birliği ederek sömürü ve yağmada sınır tanımayan, emek ve özgürlük düşmanı iktidara büyük bir ders verecek

Seçime açılar içinde gidiyoruz. 50 bin yurttaşımızı kaybettik, enkaz hâlâ yerdedir ve her milimi acılarla yoğrulmuş bir tablodur. Yangın felaketi, selde felaketi, tren faciası… Halkımıza felaket üstüne felaket yaşatan bu iktidardan hesaplaşmak için toplumsal bir mutabakat süreci içindeyiz.

Öfkeyle, umut iç içe gidiyoruz seçime. Emekçiler, ezilenler birleşiyor, heyecan artıyor, umut büyüyor; sömürü ve zulüm altındaki halklarımız tekçi iktidardan kurtulmak için her gün biraz daha sarılıyor birbirlerine.

Emek ve Özgürlük İttifakı da kararını verdi. Verilen her yeni karar, despot iktidardan kurtuluşu ve kazanma umudunu büyütüyor. Tek adam iktidarına son vermek için belirleyici role sahip olan Emek ve Özgürlük İttifakının tutumuyla birlikte Erdoğan iktidarının sandıkta yıkılışı kaçınılmaz hale geldi.

HDP’nin, Kürt halkının ne demek istediğini Newroz’daki beyandan görmüştük. Amed Newroz’u her şeyi daha açık gösterdi. Emek ve Özgürlük İttifakı, Erdoğan’ı sandığa gömmekte kararlı olduğunu kararıyla ve kararlığıyla göstermiş oldu.

İttifak güçleri çok yerinde bir karar verdi. İşçilerin, emekçilerin, Kürt halkının, Alevilerin, Ezilen ve sömürülen her dilden, her kültürden ve inançtan halklarımız birinci turda bu işi bitirmeye kararlı. İttifak güçleri, Kılıçdaroğlu ismini dile getirmemiş olsa da tutumun ne anlama geldiği açıktır.

Olacak olan şudur; 21 yıllık AKP iktidarı tarihe karışacak, bu düzen değişecek.

Düzeni değiştirme çabası Erdoğan iktidarına son vermekten geçiyor. Bunu tüm devrimci, demokratik, sosyalist güçler ısrarla vurguluyor. Bu aşama önemli. Bir yol açılmalı…

İttifak, yüzüncü yılına girdiğimiz bu tarihsel süreçte, demokratik cumhuriyet için mücadeleyi her şeyin önüne koymuş bulunuyor. Sosyalizme giden yoldur açılmak istenen…Eşit ve özgür, demokratik bir cumhuriyet için güçler birleşiyor ve seferber oluyorsa bu daha ileri hedefler için. Daha ideal olan ulaşmanın yolu bu aşamada önce despotik tek adam iktidarından kurtulmaktır. Bu süreç yolun açılmasında tayin edici olacak.

Emek ve Özgürlük İttifakı aday göstermeyerek, Kılıçdaroğlu’nun ilk turda kazanmasının yolunu açtı. Kılıçdaroğlu’nun yeni görüşmeleri, Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni partilerle görüşmelerinin her birinde ve ilerleyen her günde demokratik güçler heyecanla ilerleyecektir. Şimdi yapılması gereken ezici bir farkla kazanmak için çalışmaktır. İlk turda 21 yıllık iktidarı sandığa gömmektir. Yeni bir yol açmaktır…

Tek adam yönetimine son verecek olan halk iradesinin Meclisteki temsiliyeti de önemli. Her İttifak bileşeni ve tüm demokratik, sol ve sosyalist güçlerin bu sorumluluğa uygun davranacaklarından kuşku duyulamaz. Şöyle ya da böyle, tüm enerji ve birikim ilerlemek için olmalı…

Kazanmak için, emek ve özgürlük, barış için, herkese, hepimize büyük sorumluluk düşüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ender İmrek Arşivi