Arif Nacaroğlu

Arif Nacaroğlu

EVELALLAH

Durum tehlikeli. “Yakında yoğun bakım için hasta seçmeye başlayabiliriz” korkusu ile sağlık emekçileri canla başla çalışıyor. Lebalep kongre salonlarının imam-cemaat mesajının, kar yağışıyla kırıldığı sanılan virüs rahatlığının sonucu, ölçülen vaka sayısı günlük 60 bine, halk sağlığı uzmanlarının rakamlarıyla ölçülmeyenlerle birlikte bunun 10 katına yaklaştı. Kayıp sayımız günde 300’e dayandı. Yeni gelen kısıtlamalarla bu sayının azalması pek olası görülmüyor. Özellikle toplu taşımada kucak kucağa, ağız ağıza yaptığımız yolculuklarda maske filan hikaye. Yeni kısıtlamaların sonucunu 10-15 gün sonra göreceğiz. Oranlar belki biraz düşecek. Sonra tekrar eski durum. Sorunu zamana yayıp, toplam ölümleri değil, günlük ölümleri azaltıp virüsü dürbünün tersi ile seyredeceğiz.

Çünkü daha iyisini yapabilmemiz için harcanması göze alınacak para çoktan tefecilerin, vurguncuların eline geçti. Ülkeyi yönetenler kundaktaki bebek dahil 84 milyona kişi başı 1000 lira verip ülkeyi 4 hafta kapatsaydı, kuş olup Londra, İsviçre bankalarına uçan paranın 10’da biri bile etmiyordu. 128 milyar dolar karşılığı eski parayla 1000 katrilyon lira ile neler yapılabileceğinin listesi akıl alır gibi değil. Şimdi giden paranın yerini doldurmak için yeni kampanyalar gerekiyor. Bir ara 100 dolar bozduranı bedava taşıyan minibüsçü, indirimli tıraş eden berber toplanan dolarların ne olduğunu görüp, bu kez ne yapacak bakalım.

Ama işten kovulurken aldığı minicik tazminatla gramı 500 liradan 4 gram altın alıp, sığındığı babaevinde her gün borsayı, dövizi, ekonomi haberlerini takip eden ve ne kazandığını(?) anlamaya çalışan komşu kızımın kimseye zırnık koklatmaya niyeti yok. Üniversite mezunu kardeşinin de zaten koklatacak kuruşu bile yok. Mübarek ramazan ayında 5 maaşlı muhteremlerin 3 maaşlarını hibe etme durumları olabilir mi? Maazallah, hafazanallah.

Ben yine de ümitliyim.   

Güzel ülkemde “Kanal İstanbul’u” televizyon kanalı, “İstanbul Sözleşmesini” İmamoğlu ile İstanbullular arasında yapılmış anlaşma olduğunu sanan, askerliğini orada yaptığı için Kıbrıs’ın Karadeniz’de olduğunu iyi bildiğini iddia eden, güzel ve temiz kalpli insanlarım olduğu müddetçe daha çok 128 milyar dolarları toplar toplar ilgili ve yetkililere teslim ederiz evelallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arif Nacaroğlu Arşivi

Haber

18 Haziran 2024 Salı 11:38