Arif Nacaroğlu

Arif Nacaroğlu

Biz olsak

Biz olsak

Arif Nacaroğlu

anacaroglu@evrensel.net

Muğla Valisi, yukarıda birilerine yaranırım, belki bilmem kaçıncı sıradan aday olup milletvekili seçilirim hayaliyle AKP mitingini yayımlamış. Biz olsak valilik makamını parti il başkanlığı gibi kullanmaz, en azından susardık.

Bilmem kaçıncı sıradan aday olup seçilememiş müfettiş son bir umut İmamoğlu’na sarıp, yüksek emirleri yerine getiririm, tarihin sayfalarından bir çamur bulurum, bir sonraki seçimde daha iyi bir yerlere getirilirim hayaliyle ipin ucunu kaçırmış. Biz olsak, müfettişliğimizi bilir, kimsenin emir eri olmazdık.

HDP’ye para yardımının kesilmesi oylamasında hepsi değerli hakim sınıfından 15 kişi toplanıyor, ülkenin aynı hukuk fakültelerinden mezun, aynı hocalardan ders almış, hak, hukuk öğrenmiş 15’ten 7’si kesilmesin, 8’i kesilsin diyor. Biz olsak her bilim insanı için mademki enerji eşittir m çarpı c kare, ya 15 evet, ya 15 hayır derdik.

Ülkemin 200 rektöründen 68’inin uluslararası yayını, 71’inin yayınını okuyanı yok, halen beyaz cüppe giymeye, tepeden gelen listeleri üniversiteye yerleştirmeye, çakarlı, koltuk ısıtmalı Alman arabalarında keyif çatmayı sürdürüyorlar. Biz olsak biraz utanır, bu akademik başarısızlıkla odamızdan çıkamazdık.

“Sen dediğimizi yap, biz seni rektör yapalım” teklifine önce selef olarak balıklama atlayıp, ülke tarihinde kapısına polis kelepçesi takılan ilk üniversitenin rektörü olup çöpe atılana kadar öğrencilerini bu ülkenin okuyamamış gençlerine metal müzik eşliğinde coplatıp sonra halef olarak, bilimsel yayını senin 10 katın olan hocaları kapıya koyup, üniversite topraklarını rantın sofrasına meze yapmaya çalış. Biz olsak hükümetin değil üniversitenin, hocaların, öğrencilerin, çalışanların rektörü olur, olamayacaksak da odamızda öğrencilerimizle otururduk.

Belki komutanımız gibi biz de bakan, en azından milletvekili oluruz umuduyla Bay Kemal’e sataşanları alkışla, sonra kızanları ordu düşmanı diye suçla. Yemezler. Biz olsak ellerimiz dizimizde asker disipliniyle oturur, en azından kıpırdamazdık.

Seçim yakın. Tweetçi valiler, alkışçı generaller, yayınsız metal müzikçi rektörler, zaman dar, millet sizden daha çok hizmet bekliyor.

Oldu oldu, olmazsa keten helva.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arif Nacaroğlu Arşivi

Haber

18 Haziran 2024 Salı 11:38