SYKP 4. Olağan Kongresinde yeni yönetimini belirledi

SYKP 4. Olağan Kongresinde yeni yönetimini belirledi
SYKP 4. Olağan Kongresinde yeni yönetimini belirledi

 

 

ANKARA- Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi'nin (SYKP) Ankara TMMOB Teoman Öztürk Öğrenci Yurdu’nda “Bu Ablukayı Dağıtacak, #Birlikte Yeni Bir Dünya Kuracağız” şiarıyla düzenlediği 4. Olağan Kongre/ Konferansı başarıyla tamamlandı.

 

Kongrede partinin öncelikli hedefi, “Faşist kurumsallaşma karşı en geniş anti-faşist ittifak zeminini kurmak için çabalamakla birlikte ve felaketten başka bir şey üretemez hale gelen küresel kapitalizme karşı sosyalist seçeneği yeniden güçlendirmek” olarak belirlendi.

 

Gelecek dönem için seçilen Parti Meclisi, “En geniş antifaşist cepheyi geliştirmek, sermayenin iki kutbunun dışında ezilenlerin ve emekçilerin tarihsel demokratik ittifakını sağlamak, antikapitalist mücadeleyi sosyalizme doğru yönlendirecek koordinasyonu kurmak ve yeniden sosyalizm iddiasını aktüalize etmek" ile görevlendirildi.

 

Kongrede halihazırdaki Eş Genel Başkanlar Canan Yüce ve Cavit Uğur yeni dönem için de oy birliğiyle yeniden seçilirken, Parti Meclisi’nin yaklaşık yüzde altmışı yenilendi, yüzde 50 kadın kotası tamamlanarak PM’de önemli oranda gençleşme gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.