DEM Partili Tülay Hatimoğulları: İktidar bu ülkeyi yönetme ehliyetini kaybetti

DEM Partili Tülay Hatimoğulları: İktidar bu ülkeyi yönetme ehliyetini kaybetti
Hatimoğluları; "Kürt sorunun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi, Savaşa karşı barış harekâtını örgütleyeceğiz”

ANKARA –DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Savunduğumuz önemli konulardan biri Kürt sorunun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi, Savaşa karşı barış harekâtını örgütleyeceğiz” dedi. Tülay, son dönemde yaşanan gelişmelere de değinerek, "İktidar bu ülkeyi yönetme ehliyetini kaybetti" diye ekledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) iki gün süren Kadın Konferansı’nın ardından “Özgürlük İçin Örgütleniyoruz” şiarıyla İnşaat Mühendisleri Odası’nda 1'inci Merkezi Genel Örgütlenme Konferansı gerçekleştiriliyor.

400’e yakın delegenin katıldığı konferansta divan oluşumunun ardından açılış konuşmasını DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan yaptı. Öncelikle söz alan Tuncer, örgütlülüğün, her alanda her zaman öncelik olduğunu vurgulayarak, bunu büyütmek için konferansın önemine işaret etti.

‘KADIN KONFERANSINI KATLEDİLEN GÜLİSTAN TARA VE HERO BAHADDİNE İTHAF ETTİK’

Ardından söz alan DEM Partili Tülay Hatimoğulları, Kadın Örgütlenme Konferansı’nda birçok konuda tartışma yürüttüklerini söyledi. Tülay, bu tartışmalar ekseninde birçok tespitin de ortaya çıktığını ifade ederek, “Bir yandan Türkiye ve bölgede kadınların bulunduğu durumu tespit ettik. Türkiye'de ve bölgede erkek egemen sistemin patriyarkanın kadınlar üzerindeki baskıları, kadın cinayetleri, çocuk katliamları, kadına yönelik şiddet, kadınların kazanılmış haklarının bu iktidar tarafından tek tek elimizden nasıl alınmaya çalışıldığı ve bölgeyi adeta bir sarmal gibi saran savaş, savaşa karşı ve savaşın yarattığı etkilere karşı kadınlarla birlikte nasıl bir barış hareketini örebileceğimizi detaylı şekilde konuştuk. Kampanyamızın da, Örgütlenme Konferansı’mızın da adı olan şiarla yola çıkarak Türkiye’de, Kurdistan’da kadın yoldaşlarımızla buluşmalarımızı, kampanyamızı gerçekleştiriyoruz. Hem bu kampanyayla birlikte karşılaştığımız kadın emeği sömürüsü ve buna karşı önerilerimiz noktasında çok değerli, çok kıymetli tartışmalar yürüttük. Dün yine yaptığımız ve iki gün süren konferansımızı Federe Kürdistan bölgesinde Türkiye’nin İHA ve SİHA’ları ile katledilen sevgili Gülistan Tara ve Hero Bahadînê ithaf ettik. Buradan kendilerini saygıyla anıyorum. Cezaevinde ve sürgünde bulunan arkadaşlarımıza emek veren bütün arkadaşlarımıza buradan sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor ve selamlarımızı gönderiyoruz” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Örgütlenme konferansıyla ilgili olarak şöyle devam etti:

“Özetle söyleyecek olursak, emeğin bu kadar yok sayıldığı, yoksulluğun bu kadar derinleştiği bir yerde DEM Parti, bu alanı kendi ana alanı olarak görerek buradan örgütlenmeye devam edecek. Savaş karşıtı mücadele ve Kürt sorunun barışçıl ve demokratik yöntemlerle mücadelesini bu dönemin ana hatlarından biriydi. Ama bunun altını bu konferansta bir kere daha çizeceğiz. İttifak politikalarımızı nasıl güçlendireceğimizi yine bu konferansta önümüzdeki dönemin açılması açısından birlikte bunun altını çizmek istiyorum. Bununla ilgili de tartışmalarımız yürüyecek. burada bu bileşenin geleneğini taşıyan bizleri bugüne kadar getiren ve bir bilincin kuşaktan kuşağa akmasını sağlayan değerli yoldaşlarımızı burada anarak sözlerimi tamamlayacağım. Behice Boranlar, Hikmet Kıvılcımlılar, Denizler, Mahirler, Kaypakkayalar, Mazlumlar, Seviler, Sakineler bizler onların yoldaşlarıyız, hevalleriyiz. Onların açtığı yolu ilerletmek, tıkanan her yolu açmak bunun için hep birlikte mücadele etmek, hepimizin boynunun borcu. Bu konferansın da bu borcu yerine getireceğine dair inancımla hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Konferansın başarılı geçmesini diliyorum.” (Haber Merkezi) www.yenicizgihaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.