HEDEP ismi yerine ‘DEM PARTİ’ kararı alındı

HEDEP ismi yerine ‘DEM PARTİ’ kararı alındı
HEDEP ismi yerine ‘DEM PARTİ’ kararı alındı

Halkların Eşitlitlik ve Demokrasi Partisi’nin yeni isminin ” DEM PARTİ” olarak değiştirildiği açıklandı.

 

 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin kısaltma ismini (HEDEP) olarak kabul etmemesi ardından yeni isimde karar kılındı.

 

Yargıtay, HEDEP ismini geçmişte kapatılan HADEP’e (Halkın Demokrasi Partisi) benzemesi nedeniyle kabul etmemişti.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM PARTİ) Sözcüsü Ayşegül Doğan, yeni isim kararını açıkladı. HEDEP Parti Genel Merkezinde yapılan basın toplantısında konuşan Doğan, “Zorunluluk nedeniyle ismimizi değiştirmiştik. Yine bir seçimlere giderken yargı çelmesine maruz kalmıştık” diyerek açıklamasına şöyle devam etti:

 

 

“Türkiye’de 30 yıldır mücadele tarihimizde iz bırakmayı başardık. Dolayısıyla seçeneksiz değiliz, bunu bilmelerine rağmen bizi yargısal çelmelerle başarısız kılamayacaklar. Tüzüğümüzde sadece yargının itiraz ettiği kısımlarda değişiklik yapıldı. Yeni ismimiz DEM PARTİ konusunda umarız yeni bir itiraz gelmez. Partimizin özü ve mayası halklardır ancak onlar harflerle uğraşıyor. DEM aynı zamanda nefes, söz, zaman anlamını taşıyor. Yeni bir sözün hayata geçişini ifade ediyor. DEM öncelikle kayyumlarla değişecek.

 

Partimize gösterilen ilgiye teşekkür ediyoruz. Kayyumları göndermeye günler kaldı. Bu onurlu mücadelede beraber yol almayı istiyoruz. Seçimlere giderken başvuru süremizi uzattığınızı açıklıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.