CHP’li Seyhan Belediye Başkanı Adayı Tekin: Kadınlar siyasette daha fazla temsil edilmeli

CHP’li Seyhan Belediye Başkanı Adayı Tekin: Kadınlar siyasette daha fazla temsil edilmeli
CHP’li Seyhan Belediye Başkanı Adayı Tekin: Kadınlar siyasette daha fazla temsil edilmeli

CHP Seyhan Belediye Başkanı adayı Oya Tekin: Artık kadınlar söz sahibi olmalı

 

CHP’li Seyhan Belediye Başkanı Adayı Tekin: Kadınlar siyasette daha fazla temsil edilmeli

 

 

 

ADANA - CHP'nin Seyhan Belediye Başkan adayı Oya Tekin, Kadınların siyasette daha fazla temsil edilmesi gerektiğini belirterek,, "Topluma karşı bir sorumluluğumuz var. Kadının sözünün, kadının fikrinin, bakış açısının olması gerekiyor. Artık kadınlar söz sahibi olmalı" şeklinde konuştu.

 

 

Adana’da uzun süre CHP’de Kadın Kolları Başkanlığı yaptığını hatırlatarak ilçenin ve kentin sorunlarına, eksiklerine hakim olduğunu söyleyen Oya Tekin, bir otelde projelerini tanıtmaya yönelik toplantı düzenledi.  

Seyhan'ı depreme dirençli hale getirmek için çalışma yapacaklarını ve kentsel dönüşüme başlayacaklarını belirten belediye başkan adayı Oya Tekin, “Madde bağımlılığına yönelik rehabilitasyon merkezi açacağız. Şiddete maruz bırakılan kadınların korunmasını ve hayata tutunmasını sağlamak amacıyla kamu kurumlarıyla ortak projeler yürüterek sığınma evleri kuracağız. Belediye hizmetlerinin halka daha rahat ulaşmasını sağlamak ve mağduriyetin önlenmesi amacıyla mahalle evleri oluşturacağız.

Hayvan hastaneleri oluşturup sokak hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonlarını sağlayacağız.

Adana yemeklerini tarihi adana evlerinde tanıtacağız.  Bu sayede kültür ve turizmi geliştireceğiz. Cep parkları ile insanların nefes alacağı yeşil noktaları yaratacağız. 

Halkın temiz, ucuz ve organik gıdaya erişimini sağlamak amacıyla pazaryerleri kuracağız.

Kapalı semt pazarlarını yenilenebilir enerji ile kendi kendine yetebilecek merkezlere dönüştüreceğiz.  Ve bu pu pazarların alt katlarını otoparaka dönüştürerek otopark sorununa da çözüm getirmiş olacağız”

 

 

Tekin, engelliler için sinyalizasyon, seslendirme ve özel aparatlar ile zemin tadilatı gerçekleştireceklerini ifade etti. Tekin, parklar ve yeşil alanları da engellilerin kullanabileceği şekilde düzenleyeceklerini ve engellilere özel parklar da yapacaklarını vurguladı.

 

 

YAŞLI MERKEZLERİ

Yaşlılar için merkezler kuracaklarını anlatan Tekin, bu merkezlerde alzheimer hastalarına yönelik bakım üniteleri de kurulacağını ifade etti.

0-8 yaş erken çocukluk ve aile eğitim merkezleri oluşturacaklarını aktaran Tekin, SMA hastalığının erken teşhisi, Çölyak hastalarının sağlıklı beslenmelerini sağlamak, kadın kız çocuklarının rahim ağzı kanseri olmasını önlemek için çalışmalar yapacaklarını anlattı.

 

 

YOKSULLUK HARİTASI

Seyhan’ın yoksulluk haritasını oluşturacaklarına, tarım ve hayvancılık projeleri geliştirerek hem istihdam hem ucuz ve temiz gıdaya ulaşımı sağlayacaklarını kaydeden Tekin, üretilecek sütün okullara, etin ise dar gelirli ailelere dağıtılacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.