URFA’da sağlık emekçileri kongre yaptı

URFA’da sağlık emekçileri kongre yaptı
URFA’da sağlık emekçileri kongre yaptı

ŞANLIURFA-YENİ ÇİZGİ; KESK’e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası Urfa Şubesi’nin 10. olağan genel kurulu yapıldı. Kongrede geçmiş süreçler, mücadele ve ihraçlar değerlendirildi. Haksız ve hukuksuz ihraçlara karşı dayanışma örneklerine vurgu yapıldı. Aynı zamanda kongreler geçmiş süreçlerin değerlendirilmesi, mücadele ayaklarının eleştiri ve özeleştirileri yapılarak geleceğin mücadele programlarının örülmesi için yapıldığına vurgu yapıldı.

Kongreye KESK’e bağlı sendikaların şube başkanı ve tesilcileriyle bazı siyasi parti ve demokratik kite örgütü başkan ve yöneticileri temsilcileri katıldı. Kongrede yapılan ortak konuşmada şunlara dikkat çekildi;

Dünya kaotik bir süreçten geçiyor. Kapitalist sistem ideolojik, siyasal, sosyal, ekonomik, ekolojik, kısacası hayatı dair tüm alanlarda derin bir kriz yaşıyor. Egemenler, toplumsal refahın sağlanması, özgürlük, eşitlik, barış, demokrasi, insan hakları, hukuk ve yasalar çerçevesinde düzenin sürdürülmesi gibi temel vaatlerini sadece söylem düzeyinde tekrarlayarak içini boşaltıyor. Merkez kapitalist ülkelerde dahil yoksulluğun ve işsizliğin artarak yaygınlaşması, Afrika başta olmak üzere açlıktan kırımlarının devam etmesi, eko sistemin talanı eşliğinde iklim krizinin baş göstermesi, sömürünün hayatın tüm alanlarına nüfuz ederek derinleşmesi, savaşın bölgesel ölçeklerde sürekli kılınması, toplumsal kaynakların sermaye ve silah baronlarına aktarılması, baskı ve zulüm uygulamalarının sistematik hale getirilmesi, temsili demokrasinin dahi işletilmemesi, temel hak ve özgürlüklerin her geçen gün kısıtlanması, kısacası tüm kötülüklerin devasa boyutlara vardırılması, kapitalist sistemin insanlığın ve eko sistemin geleceğine dair ne planladığını ve krizini çok açık gösteriyor.

Ülke olarak ise tarihimizin belki de en karanlık döneminden geçiyoruz.15 Temmuz darbe girişimini “Allahın bir lütfu” olarak nitelendiren AKP-Saray rejimi, tek adam diktatörlüğünü ve baskıcı rejimi inşa etmek için saldırılarına her gün bir yenisini eklemiş, yayımlanan  Kanun Hükmünde kararnameler ile sürdürülen OHAL hukuksuzluğunun ülkede demokrasi, adalet, eşitlik, özgürlük, insanca bir yaşam isteyen milyonları hedef aldığını, bu kesimlere yönelik adeta bir düşman hukuku oluşturduğunu tüm açıklığı ile ortaya koymuştur.

Barış için Akademisyenler" inisiyatifinde Sur, Cizre ve Silopi başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar sırasında yaşanan insan hakları ihlallerine karşı ilk olarak 1128 akademisyenin imza attığı "Bu suça ortak olmayacağız" adlı bildiri ülke gündemine oturmuş, bildiriye imza attıkları gerekçesi ile ihraç edilmesi siyasal iktidarın tamamen kin ve nefretle hareket etmekten vazgeçmediğini göstermektedir. Akademisyenler KHK’ler ile işlerinden ihraç edilmişlerdir. Siyasal iktidar savaşı fırsat ve gerekçe bilip, uzun zamandır fiili olarak sürdürmekte olduğu OHAL uygulamalarını daha da yoğunlaştırmaya ve kalıcılaştırmaya çalışacaktır. Başta düşünce ve ifade özgürlüğü, toplantı ve gösteri yapma özgürlükleri olmak üzere pek çok temel hak ve özgürlükler yasaklanarak, böylelikle her fırsatta engellenen ve şiddetle bastırılan toplumsal muhalefetin eylemselliğini imkânsız kılınarak siyasal ve sivil alan tümüyle kontrol altına alınmayı istemektedir. Tüm topluma tek adam diktatörlüğüne biat eden gönüllü kulluk dayatılmaktadır."

Yapılan konuşmalardan sonra Sağlık Emekçileri Sendikası Urfa Şubesi’nin kongresinde yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELİĞİ

1-SALİH KARATAŞ          

2-SELMA ATEŞ      

3-LÜTFÜ AKKUTLU         

4-EYLEM SALAR   

5-NAZİF DAĞ         

6-MURAT UÇAR    

7-KENAN GENGEÇ           

DENETLEME KURULU ASİL ÜYELİĞİ

1-SAİDE KANKILIÇ         

2-OSMAN YÜKSEKYAYLA        

3-SELAMİ BAŞAK 

4-MÜSLÜM BAZ    

5-NECDET SANSAR          

DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELİĞİ

1-ÇİĞDEM DEHŞET          

2-GÜLCAN BOZKURT     

3-BULUT EZER      

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.