TOBB’dan, Silifke TSO Genel Sekreteri Baydar’a plaket

TOBB’dan, Silifke TSO Genel Sekreteri Baydar’a plaket
TOBB’dan, Silifke TSO Genel Sekreteri Baydar’a plaket

 

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 70.yıl etkinlikleri çerçevesinde Genel Sekreterlik görevinde 25. Yılını geride bırakan Silifke Ticaret ve Sanayi Odasının başarılı Genel Sekreteri, Yıldırım Baydar’a plaket  ile onurlandırıldı.

 

Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 70'inci kuruluş yıldönümünde; yurt genelinde 81 ilden gelen iş dünyasının temsilcileri bir araya geldi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, milletvekilleri, Oda ve Borsa yönetim kurulu ve meclis başkanları ve delegeler katıldı.

 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu toplantında yaptığı konuşmasında, camia olarak 70 yılda büyük bir yol kat ettiklerini, 70'inci kuruluş yıldönümünü taçlandırmak adına 70'inci Yıl Hatıra Ormanı oluşturma kararı aldıklarını açıkladı. Hisarcıklıoğlu, “Tam 70 bin fidan dikeceğiz. Camiamıza yakışan bu ormanı, ülkemize kazandıracağız. Böylece hem çevreye ve doğaya katkı verecek, hem de gelecek nesillere kalıcı bir miras bırakmış olacağız” diye ifade etti.

 

TOBB KÜRESEL BİR AKTÖRE DÖNÜŞTÜ

TOBB'un 70 yılda yerel bir kurumdan, küresel bir aktöre dönüştüğünü hatırlatan başkan Hisarcıklıoğlu, artırdıkları faaliyetler ve geliştirdikleri kurumsal kapasitesiyle, özel sektörde güç birliği sağladıklarını ifade etti. Özel sektörün hak ve hukukunu, uluslararası düzeyde savunan bir konuma geldiklerini kaydeden TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, iş ve yatırım ortamı önündeki engelleri hükümete aktardıklarını belirterek konuşmasında kısaca şunlara değindi:

 

 “Türkiye'nin otomobil üretme hayalini gerçekleştirmek üzere öncülük yapıp, TOGG'u hayata geçiren, tarımda 50 yıllık hayalimiz olan lisanslı depoları başlatan, Türkiye Ürün İhtisas Borsası'nı kuran, yurtdışında Ticaret Merkezi açan ve çok geniş bir yelpazede, özel sektöre hizmetler sunan, işlerini kolaylaştıran, Oda-Borsa sisteminin dünyada örnek gösterildiği bir seviyeye ulaştık. Değişim ve dönüşümün öncüleri haline geldik. Elbette daha yapacak, çok işimiz var. Ülkemizi hak ettiği yere çıkarmak için, iş dünyası daha hızlı koşmak zorunda”

 

SİLİFKE TSO GENEL SEKRETERİ BAYDAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Toplantıda ayrıca 70. yıl etkinliği çerçevesinde 10-20-30 yıl görev yapmış delege ve genel sekreterlere hizmet şeref belgesi ve plaket takdim edildi. Bunlar arasında Silifke Ticaret ve Sanayi Odasında 25 yıldır Genel Sekreterlik görevini başarıyla sürdüren Yıldırım Baydar’a Hizmet Şeref Belgesi verilerek onurlandırıldı.

 

Genel Sekreter Baydar görevinde 25. Yılı doldurması nedeniyle kendisine plaket verilmesinden dolayı başta Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na, desteklerinden Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar’a, Meclis Kurulu Üyeleri ile mesai arkadaşlarına teşekkür ederek mutluluğunu paylaştı. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.