Muhasebe ve mali müşavirler risk altında

Muhasebe ve mali müşavirler risk altında
Muhasebe ve mali müşavirler risk altında

Muhasebe ve mali müşavirler risk altında

 

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN;  Gaziantep Serbest Muhasebeci Malimüşavirler Odası  (SMMMO) Hakan Özseven koranavirüs’te en çok meslektaşlarının etkilendiğini, 2 meslektaşlarının vefat ettiğini, 6’sının tedavisinin halen devam ettiğini belirterek, bulaş riskini azaltmak için en azında bu süreçte verilmeyen beyanlarla ilgili ceza uygulanmaması gerektiği böylece herkesin evinde kalabileceğine vurgu yaptı.

 

Serbest muhasebeci mali müşavirlerin korana sürecinde çalıştıklarını, bu nedenle sürekli evrak alış verişi, mükelleflere git geller, beyanname verme zorunluluğu nedeniyle risk altında olduklarını söyleyen SMMMO Başkanı Hakan Özseven Yeni Çizgi Gazetesine yaptığı açıklamasında “Meslektaşlarımızın günlük işleri sürüyor. Tatil falan yok, korana sürecinde bile durmadık, çalıştık çünkü beyannameler ertelenmedi. Bu nedenle iki meslektaşımız koronavirüste vefat etti, 6 tanesi halen tedavi görüyor. Yurt genelinde vefat sayılarımız çak daha yüksek, fakat hükümet halen bunla ilgili hiçbir önlem almadı. Üyelerimiz risk altında, daha kaç insan öldükten sonra tedbir alınacak” diye konuştu.

 

Koranavirüs sürecinde Oda olarak tüm etkinlikleri ve yönetim kurulu toplantılarını iptal ettiklerini, insanları bir araya getirmek istemediklerini belirten başkan Özseven, meslek mensuplarının dikkat etmelerini, bu süreçte kendilerini daha iyi korumaya özen göstermelerine vurgu yaptı. Başkan Özseven yetkililerinde aynı duyarlılıkta olmalarını söyledi.

 

ÇOKLU BARO YA KARŞIYIZ

Öte yandan Baroların bölünmesinin demokrasiye hiçbir katsı olmayacağı gibi bölünmeye karşı olduklarını söyleyen SMMMO Başkanı Hakan Özseven hiçbir sivil toplum örgütünün bölünmesini istemediklerini ileri sürerek, “Bölünme ne devletin, nede milletin işine yaramaz, işlerini de kolaylaştırmaz. Daha çok karma karışık, güçsüz, yandaş kurumlar oluşur.  Mesleki cezalandırma ve bölünmede kimse fayda sağlamaz. O zaman Sanayi Odaları, Ticaret Odaları da bölünsün. Ama bizler hiçbir sivil toplum örgütünün bölünmesini istemiyoruz. Fakat hükümet burada karşısında muhalif güç olarak duran sivil toplum örgütlerini bölme ve parçalama çabasında. Yarın Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler veya (TÜRMOB), YMMO, Eczacılar vb. diğer kurumlara sıra gelecek. Türkiye’de çözüm bekleyen yığınla sorun varken, böyle sorun yaratmaya yönelik çaba doğru değil, bu ülke zarar görür” diye konuştu. YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.