Mersinli kadınlar, Gülistan Doku’nun akıbetini sordu

Mersinli kadınlar, Gülistan Doku’nun akıbetini sordu
Mersinli kadınlar, Gülistan Doku’nun akıbetini sordu

MERSİN-YENİ ÇİZGİ; Mersin Kadın Platformu 5 Ocak tarihinden bu yana kayıp olan Gülistan Doku’nun akıbetini sordu. Mersin Kadın Platformu adına konuşan Derya Narlı, “Dersim gibi küçük bir yerde, emniyet ve istihbarat birimlerinin çok iyi bildiği ve iğne kaybolsa bulunabilecek bir kentte Gülistan neden bulunamıyor” diye tepki verdiler.

 Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun 5 Ocak tarihinden bu yana kayıp olduğu ve halen bulunamamasına ve Dersim Valiliği tarafından kentte her türlü eylem ve etkinliklerinin yasaklanmasına tepki gösteren Mersin Kadın Platformu üyeleri bir basın açıklaması düzenledi. İnsan Hakları Derneği’nde (İHD) gerçekleştirilen açıklamada, açıklamayı Kadın Platformu adına Derya Narlı, yaptı.

 HALKI SUSTURMAYIN KAYBOLAN GENCECİK KIZI BULUN

“Gülistan Doku nerede?” sorusu ile açıklamasına başlayan Narlı, “Ailesi, arkadaşları ve kadınlar olarak günlerdir soruyoruz Gülistan Doku neden bulunamıyor? Dersim gibi küçük bir kentte, emniyet ve istihbarat birimlerinin çok iyi bildiği ve iğne kaybolsa bulunabilecek bir kentte Gülistan neden bulunamıyor. Ailesinin ve kamuoyunun taleplerine rağmen ne Gülistan Doku bulunmuş ne de ikna edici bir açıklama yapılmamıştır. Gülistanın bulunmasına yönelik ailesinin, arkadaşlarının ve kadınların taleplerine cevap vermek yerine müdahale ederek susturmaya çalışan Valilik, Dersim’de 15 gün süreyle eylem, etkinlik, basın açıklaması, afiş, bildiri dağıtımını yasaklayarak tepkileri baskılamaya çalışmaktadır. Kentine çocuklarına ve geleceğine sahip çıkan emek ve demokrasi güçleri, siyasi parti ve kurumların yapmayı planladıkları miting engellenmiş adeta bir kent susturulmak istenmektedir” dedi.

 GÜLİSTAN DOKU NERDE?

Gülistan’ın bulunmasında kilit rol oynayabilecek ve kaybolmadan önce görüştüğü kişi olan Zaynal Abarok hakkında kamuoyunun açık ve net bilgilerle bilgilendirilmediğini aktaran Narlı, Zaynal Abarok’un ailesiyle birlikte koruma altına alınmışçasına il dışına çıkartıldığına dair basına yansıyan bilgilerin ciddi bir kafa karışıklığına yol açtığını aktardı. Narlı, “Zaynal Abarok’un (üvey) babasının polis olması, bu meselenin aydınlatılmasına nasıl etki etmektedir ayrıca soruyoruz. Kadınlara ve çocuklara yönelik artan şiddetin tacizin ve tecavüzün bir devlet ve iktidar politikası olduğundan artık şüphemiz yok. Çünkü bugüne kadarki nerdeyse hiçbir olayda failler ne gerekli cezaları almış ne de önlenmesine dair ciddi politikalar üretilmediği gibi somut çözüm adımları da atılmamıştır. Gülistan’ın kaybolması da hala bulunmaması da kadınları terbiye edip kendi hizasına getirmeye çalışan iktidar politikasından bağımsız değil bunu çok iyi biliyoruz” diye konuştu. YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.