TOKİ ilk defa emekliye özel Mersin’de konut yapıyor

TOKİ ilk defa emekliye özel Mersin’de konut yapıyor
TOKİ ilk defa emekliye özel Mersin’de konut yapıyor

MERSİN-BEKİR ŞAHİN; Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Şube Başkanı Cemal Akbudak girişimleri sonucunda Türkiye’de ilk defa emekliler için TOKİ’nin konut yaptığını belirterek 1.5 yıl sonra teslim edileceğini açıkladı. Bu arada Emekliye promosyon için zaman kaybedilmeden Bankalar Birliğinin devreye girerek miktarın belirlenip, emekliye teslim edilmesini de kaydetti.

TÜED Şube Başkanı Akbudak büyük bir uğraş ve girişimleri sonucunda bu projenin gerçekleştiğini hatırlatarak, uygun fiyat ve taksitle ev almak için 6500 emeklinin başvurusu bulunduğu, bunlar içerisinde yapılan kura çekimiyle hak eden 262 üye ilk etap tamamlandığında evleri teslim edileceğini açıkladı.

TÜED Mersin Şube Başkanı Akbudak, yeni çizgi gazetesine yaptığı açıklamasında, bu proje tamamlandıktan sonra diğer etaplara geçileceğini kaydetti. İnşaat süresinin 2 yıl olup, 1.5 yıl sonra TOKİ’nin evleri sahiplerine teslim edeceği taahhüdünde bulunduğunu da hatırlatan Akbudak, “Evi olmayan, durumu zayıf olan emeklilerimizin sıcak bir evi olsun istedik. Bu yaşta onların rahat etmesini istedik. Bunun için çalıştık, emeklimiz için, üyelerimiz için yaşamı kolaylaştıracak hizmetler için çaba gösteriyoruz” dedi.

EMEKLİ PROMOSYON İSTİYOR 

Öte yandan Türkiye genelinde 13 milyon Emekli bulunduğu Mersin’de ise 30 binin üzerinde emekli üyeleri olduğunu hatırlatan başkan Akbudak, bankaların vereceği promosyon miktarının biran önce açıklanarak emekliye teslim edilmesini söyledi. Akbudak, “Bu konuda Emekliler, SGK ve Bankalar Birliği ortak bir toplantı yaparak makul bir ücret üzerinde anlaşıp biran önce emekliye bu paralar teslim edilmeli. Emekliler bankalara ezdirilmemeli. Eğer devlet bankaları bu konuda duyarlı olursa özel bankalarda onları takip eder” diye konuştu.  YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.