Mersin’de 'İstanbul Sözleşmesi bizimdir' diyen kadınlara para cezası

Mersin’de 'İstanbul Sözleşmesi bizimdir' diyen kadınlara para cezası
Mersin’de 'İstanbul Sözleşmesi bizimdir' diyen kadınlara para cezası

 

 

MERSİN- YENİ ÇİZGİ; İstanbul Sözleşmesi’nin feshine tepki göstermek için bir araya gelen Mersin Kadın Platformu eylemine katılan kadınlardan 6’sına idari para cezası uygulandı. Geçtiğimiz yıl da kadınların eylemine katılan 25 kadına yaklaşık 70 bin tl para cezası kesilmişti. Cezalara ilişkin hukuki süreç devam ederken Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz. Sokaklarda olmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

 

Geçen yıl İstanbul Sözleşmesi ve Pınar Gültekin’in katledilmesine karşı sokağa çıkarak tepki gösteren Mersin Kadın Platformu’ndan 25 kadına toplamda yaklaşık 70 bin lira para cezası uygulanmıştı. Cezalara ilişkin hukuki süreç hala devam ederken, kadınlar yeni idari yaptırımlar ile karşılaştı. 20 Mart Cumartesi günü “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” yürüyüş etkinliğine katılan 6 kadına daha para cezası kesildi.

 

İdari yaptırımlara ilişkin konuşan Mersin Kadın Platformu’ndan Özge Göncü, “Bize değil, katillere barikat kurulması gerekiyor. Bizim değil, onların engellenmesi gerekiyor. Anayasal olarak toplantı ve gösteri yapma hakkımız var. Çeşitli ek çıkarılmış genelgeleri gerekçe göstererek ceza kesiyorlar. İtiraz mekanizmalarımız işleyecek.” diye ifade etti.

 

Kadınlar, üst üste kesilen para cezaları ile ilgili yaptıkları açıklamada, bunun bir yıldırma politikası olduğunu ifade ederek, “Katil ve tecavüzcü erkekleri serbest bırakan devlet, gücünü yaşam mücadelesinden yana olan kadınlar üzerinde göstermeye çalışıyor. Ancak ne yaşamlarımızı savunmaktan ne de İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz. Sokaklarda olmaya devam edeceğiz.” diyerek tepkilerini sürdürdü.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.