Mersin’de ‘Feray için adalet’ fidanı diktiler

Mersin’de ‘Feray için adalet’ fidanı diktiler
Mersin’de ‘Feray için adalet’ fidanı diktiler

 

MERSİN- YENİ ÇİZGİ; Mezitli Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Bunlardan biriside Mezitli Belediyesinde stajyer olarak görev yaptığı sırada erkek şiddetine kurban edilen Mimar adayı, Feray Şahin’in anısına Yeni Mahallede bulunan Feray Şahin Parkında fidan dikimi yapılarak gerçekleşti. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Feray Şahin’in anne ve babasının da katıldığı buradaki anmada; kadın cinayetleri ve kadına şiddetin önlenmesi için yapılması gerekenlere dikkat çekildi.

 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Feray Şahin’in öldürülmesinin üzerinde yıllar geçmiş olmasına karşın henüz daha mahkemenin sonuçlanmadığına dikkat çekerek, “Geç gelen adalet, adalet değildir. Kadınların canına kıyanlar aslında ülkelerine ihanet ediyorlar. Feray Şahin öldürülmeseydi mimar olacak ve Türkiye’ye hizmet edecekti. Kadınların şiddete uğraması yüreklerimizi yaralıyor. Kabul etmemiz, alışmamız mümkün değil” dedi.

 

Yüreği yanan bir anne olarak kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve yanlarında olan Başkan Tarhan’a teşekkür eden Feray Şahin’in annesi Aysel Şahin, “Bu kadar insanı kızımıza sahip çıkarken görmek beni çok duygulandırdı ve onurlandırdı. Benim kızım çağdaş, aydınlık yüzlü, doğayı, hayvanları, insanları ve ülkesini seven bir insandı. Bu park onun için çok anlamlı. Başkanımız bu parkı bize armağan ederek kızımızın anısının ilelebet yaşamasını sağlamıştır. Çünkü burada çocuklar oynuyor, hayvanlar geziyor, kuşlar özgürce uçuyor. Bu güzelliği anlatmaya kelimeler yetmez” dedi.

 

Feray’ın yaşadığı ve kısa dönemde sahip olduğu güzellikleri anlatan acılı anne Aysel Şahin, “Yüreği sevgi dolu bir insandı. Yetim ve durumu olmayan fakir çocuklarla ilgilenir, onların ihtiyaçlarını gidermek için okul harçlığını paylaşır, kampa götürür, onlara gönüllü öğretmenlikyapardı. Ama bir cani tarafından katledildi. Katili şu an aramızda dolaşıyor. Bu adalet mi? Biz 3.5 yıldır meydan meydan dolaşıp basın ve sosyal medya aracılığı ile adalet arıyoruz. Bu acıyı yaşatmak reva mı?. Geciken adalet adalet değil. Yeter, analar ağlamasın Feraylar ölmesin, kadın cinayetleri son bulsun” diye konuştu.

 

Duygusal anların yaşandığı törende Defne ağacı fidanını başkan Tarhan ve Feray’ın anne, babası tarafından toprakla buluşturuldu. Buradaki fidan dikimi ve anma etkinliğine Beleiye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, CHP Mezitli ilçe gençlik kolu başkanı, belediye çalışanı kadınlar, partililer ve vatandaşlar katıldı.  www.yenicizgihaber.com 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.