Mersin’de Lösemi hastası Çiğdem Akbaba için kampanya düzenlendi

Mersin’de Lösemi hastası Çiğdem Akbaba için kampanya düzenlendi
Mersin’de Lösemi hastası Çiğdem Akbaba için kampanya düzenlendi

MERSİN-BEKİR ŞAHİN; Mersin’de 2 gönüllü, ilik nakli bekleyen Lösemi hastası Çiğdem Akbaba için kök hücre bağışı için kampanya başlattı. Aysel Demir Kılavuz ve Sacide Yurtçiçek’in başlattığı kampanya kadın örgütleri ve Mezitli Belediyeside destek verdi. Yapılan açıklamada, “Çiğdem  ve binlerce Çiğdemimize umut olmak için buradayız. Herkesi de cana can olmaya bekliyoruz” denildi. Kampanya kadın örgütleri ve Mezitli Belediyeside destek verdi.

Forum AVM önünde Aysel Demir Kılavuz ve Sacide Yurt Çiçek, ilik nakli bekleyen Çiğdem Akbaba ve diğer tüm hastalar için 3 gün süren bir kampanya gerçekleştirildi. Kampanyaya Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Dersimliler Dernek Başkanı Hasan Tanrıkut ve İHD yönetici ve üyeleri destek verdi. 

“KÖK HÜCRE VERMEK ZOR BİR ŞEY DEĞİL”

Çiğdem Akbaba’nın 4 aydır lösemi hastası olduğunu ve artık kemoterapiye cevap vermediğini belirten Kılavuz, “Çiğdem Akbaba, 4 aydır lösemi hastası. Hastanede yatıyor. Kemoterapi kabul etmiyor. Kök hücre nakline ihtiyacı var. Diğer hastalar için de buradayız. Birisine can olmak için buradayız. Türkiye’de bir bilinçsizlik var. Bugün Çiğdem yarın biz olabiliriz. Kendimizin ya da yakınımızın başına gelince değil, bir insan olarak kan bağışında bulunmak lazım. Özellikle gençleri buraya bekliyoruz. Ama sadece bu 3 günde değil, her gün kan verme çağrısında bulunuyoruz. Kök hücre vermek çok zor bir şey değil. Çoğunluk korkarak geliyor. Korkmasınlar” dedi. Forum civarında açılan kampanya halktan büyük ilgi gördü.

“HALKIN İLGİSİ YETERLİ DEĞİL”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da Çiğdem Akbaba için başlatılan kampanyaya destek verdi. Tarhan, “Mezitli Belediyesi olarak en çok önem verdiğimiz konuların başında gönüllülük geliyor. Gönüllülük, kurumların önüne geçmiş durumda. Burada da bunun örneğini görüyoruz. Halkın ilgisi yeterli mi dersek, yeterli değil. AVM’de vitrinleri gezenlerin yüzde 10’u gelse büyük bir iş başarmış oluruz. Biz belediye olarak kan bağışı yapıyoruz. Diğer kurumların da yapması gerekir. Ama daha önemlisi halkın buna duyarlı olması. Mersinliler kan verirlerse belki de bir Çiğdem’i kurtarmış olacaklar” dedi. YENİ ÇİZGİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.