KESK’te kongre süreci devam ediyor

KESK’te kongre süreci devam ediyor
KESK’te kongre süreci devam ediyor

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN; Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)’e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ile Tüm Bel Sen Şubeleri kongrelerini yaparak yeni yönetimlerini seçti. Bu hafta sonu ise Büro Emekçileri Sendikası (BES) ile Eğitim Sen Şubesi kongrelerini yaparak yeni yönetimlerini seçmeye hazırlanıyor.

Eğitim Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Ali Ersönmez pazar günü yapılacak 11. Olağan Kongrede yeniden aday olmayacağını açıklarken, yönetime seçileceklere şimdiden başarı diledi. Ersönmez, Eğitim Sen kuruluşundan buyana eğitim ve bilim emekçilerinin ekonomik ve demokratik haklarını koruyan, geliştiren, baskılara karşı direnen, herkese eşit, parasız, laik, anadilden eğitim hakkı için mücadele verdiğini söyledi. Ersönmez, açıklamasına şöyle devam etti;

“Demokratik ve kamusal eğitimi savunan taşeron, esnek, güvencesiz ve sözleşmeli çalışmaya karşı mücadele eden sendikamızın 11. olağan kongresini yapıyoruz. Emekten, özgürlüklerden ve barıştan yana olan tüm dostların katılımı bizi onurlandıracaktır.”

Eğitim Sen’in 1 Mart Pazar günü Şato Restaurantta saat 09.30 da başlayacak kongresine büyük olasılıkla tek listeyle gidilmesi beklenirken, kongreye KESK Eşgenel Başkanı Mehmet Bozgeyik başta olmak üzere, KESK Şubelerinin başkan ve yöneticileriyle, çeşitli demokratik kitle örgütlerinin yöneticilerinin konuk olarak katılımı bekleniyor.

BES KONGRE YAPIYOR

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Gaziantep Şubesi’nin olağan genel kurulu ise 29 şubat cumartesi günü yapılıyor. Sendika binasında gerçekleştirilecek olan kongreye tüm üyelerin katılımının yanı sıra kardeş sendikalar ve demokratik kitle örgütlerinin de konuk olarak katılımı bekleniyor.

SES VE TÜM BEL SEN KONGRE YAPTI

Öte yandan daha önce yapılan Sağlık Emekçileri Sendikası Gaziantep Şubesi’nin olağan kongresinde şube Eş başkanlığına  Dr.Ömer Kılınç İle Serpil Dağdemir  seçilirken, Tüm Bel Sen Şubesi’nde de Niyazi Çevik ekibi yeniden kazandı.  YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.