İnşaat mühendisi Küçükcan’ın ismi okulda yaşatılıyor

İnşaat mühendisi Küçükcan’ın ismi okulda yaşatılıyor
İnşaat mühendisi Küçükcan’ın ismi okulda yaşatılıyor

 

 

GAZİANTEP- AYSEL ŞAHİN;  Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki Akkent Camii'nde, iskele çökmesi sonuca hayatını kaybeden İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan’ın ismi, projesini çizdiği Şehitkamil Lions Kulübü İlkokulu'ndaki kütüphaneye verildi.

 

Geçtiğimiz yıl Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki Akkent Camii'nde, iskele çökmesi sonuca hayatını kaybeden genç mühendis Korkut Küçükcan’ın ismi, projesini çizdiği Şehitkamil Lions İlkokulu'nda kütüphaneye verildi.

 

Korkut küçükcan adının verildiği Şehitkamil Lions İlkokulu'nda kütüphanenin açılış törenine Küçükcan ailesi ve Gaziantep Lions Kulübü üyeleri katıldı. Korkut Küçükcan projelendirdiği Şehitkamil Lions İlkokulu Gaziantep Lions Kulübü katkılarıyla yapılarak Milli Eğitim'e devredilerek öğretime devam ediyor.

 

Gaziantep Şahinbey Lions Başkanı Esin Çayırağası açılışta yaptığı konuşmada Gaziantep’in Korkut Küçükcan gibi iyi insanı kaybetme üzüntüsünü paylaştıklarını belirterek, ‘’Bizim için çok anlamlı bir günde çok sevdiğimiz Korkut Küçükcan için burada toplandık. Korkut Küçükcan’ın ölümü şehrimiz için çok büyük bir kayıp. Kütüphanenin yapılmasıyla onun adı bu salonda yaşayacak. Mekanı cennet olsun. İnşallah burada okuyan çocuklarımız da buradan faydalanırken Korkut gibi başarılı bir insan olur” diye ifade etti.

 

KÜÇÜKCAN İSMİ OKULDA YAŞAYACAK

2019-2020 Federasyon Başkanı İlknur Türkkan ise yaptığı konuşmada; “Bir taraftan çok buruk, bir taraftan da farklı duygularla burada bulunuyoruz. Bir genç insan yalan dünyadan kopup da gönül dağında bu kadar sevilir mi, böylesine bir iz bırakır mı? Ölümünde akın akın ziyaret eden insanları gördükçe Korkut’un ve babası Kemal Küçükcan’ın ne kadar sevildiğini görmüş olduk. Mesleğindeki o güzelliğinden titizlikten dolayı o kaybı yaşadık. Ama görüyoruz ki projesini yaptığı bu okulda yine adı yaşayacak. Gençler bu güzel resmi gördüğünde, okuduğunda yaşadığı şeylerin ne kadar kıymetli olduğunu görecek” dedi.

 

Korkut Kücükcan’ın babası Kemal Küçükcan ise Şahinbey Lions kulübüne ve katkısı olan bütün herkese, okuldaki öğretmenlere teşekkür etti. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.