İHD Şube Başkanı Çınar: İnsan haklarına kelepçe vurulamaz

İHD Şube Başkanı Çınar: İnsan haklarına kelepçe vurulamaz
İHD Şube Başkanı Çınar: İnsan haklarına kelepçe vurulamaz

 

ADIYAMAN- BEKİR ŞAHİN: İnsan Hakları Derneği (İHD) Adıyaman Şube Başkanı Av. Bülent Çınar, İHD eşgenel başkanları Eren Keskin ve Öztürk Türkdoğan’ın da aralarında bulunduğu tespit edilen12 insan hakları savunucusu ters kelepçe takılarak gözaltın alınmasını kınadıklarını ve derhal serbest bırakılmalarını istediklerini açıkladı.

 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İHD Adıyaman Şube Başkanı Av Bülent Çınar, 1995 yılından beri İnsan Hakları Derneği Kayıp Komisyonu ve kayıp yakınlarının “kayıplar bulunsun failler yargılansın” talebiyle Galatasaray lisesi önünde yaptıkları barışçıl toplanma ve oturma eylemi 700. haftasında antidemokratik bir kararla yasaklandığı ve kayıp yakınları hakkında davalar açıldığını hatırlatarak şöyle devam etti:

    

“Anayasal bir hak olan barışçıl gösteri ve toplantı hakkı çerçevesinde 900. hafta olan bugün yine aynı yerde kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları kayıpların akibetini sormak için toplanmaya çalışmıştır, ancak İstanbul İHD şubemizin önü, İstiklal Caddesi ve Galatasaray lisesi önü dahil aşırı güvenlik önlemleri altında ablukaya alınmıştır.

 

Milletvekilleri ve çok az sayıda kayıp yakını ve İHD eş başkanlarımızın da aralarında bulunduğu sınırlı sayıda insan hakları aktivisti gelmeye çalışmış ancak güvenlik güçlerinin aşırı müdahalesi ve engellenmesi ile karşılanmıştır.

 

Nihayetinde eşgenel başkanlarımız Eren Keskin, Öztürk Türkdoğan’ın da aralarında bulunduğu şu an tespit edebildiğimiz 12 insan hakları savunucusu ile kayıp yakını basına yansıdığı kadarıyla ters kelepçe takılmak suretiyle gözaltına alınmışlardır.

 

Anayasal bir hakkın kullanılmasına bu şekilde yapılan bu müdahaleyi kınıyoruz.

insan hakları savunucularına ters kelepçe takılarak gözaltına alınmasında sorumlu bulunanlar hakkında derhal yasal işlem başlatılmasını talep ediyoruz.

 

Gözaltına alınan tüm insan hakları savunucularının ve kayıp yakınlarının ivedilikle serbest bırakılmasını istiyoruz.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.