İHD Mersin Şubesi’nin yeni yönetimi belirlendi

İHD Mersin Şubesi’nin yeni yönetimi belirlendi
İHD Mersin Şubesi’nin yeni yönetimi belirlendi

MERSİN – YENİ ÇİZGİ; İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi, 17’nci Olağan Genel Kurulu yaparak yeni yönetim kurulu üyelerini belirledi. İHD’nin yönetimi şu isimlerden oluştu; Hakkı Demir, Zeynep Benli, Basri Görücü, Bedri Kuran, İlhan Kılıç, Battal Gazi İnci ve Zeynep Kaya seçildi.

 

Eğitim Sen Mersin Şube binasında gerçekleşen genel kurula, İHD üyeleri ile demokratik kitle örgütü temsilcileri ile bazı siyasi partilerin yöneticileri katıldı.

 

Salon’da Kürtçe ve Türkçe “17. Kongreye hoş geldiniz” ve “Bu topraklarda barışa ihtiyacımız var” pankartı açıldı.

 

DEMİR; BİZ BU ÜLKEYİ ONLARIN ANLAYAMAYACAĞI KADAR SEVİYORUZ

 

Divan seçimi ve saygı duruşuyla başlayan genel kurulda açılış konuşması yapan İHD Mersin Şubesi mevcut Başkanı Hakkı Demir, “Varlığımız kimilerini rahatsız etse de biz inatla barış demeye, hak, hakikat ve adalet mücadelesi yürütmeye devam edeceğiz. Kürtlerin ve diğer etnik yapıların gasp edilen haklarının Türkiye’nin bir ayıbı olduğunu söylemeye devam edeceğiz. Kürt sorunun çözümsüz bırakılması ve çatışmalı ortamın devam ettirilmesi, her türlü anti demokratik uygulamanın ve insan hakları ihlallerinin nedenidir demeye devam edeceğiz.

 

Yine tecrit, ceza içinde cezadır, gayri hukukidir ve bir insanlık suçudur demeye devam edeceğiz. Çünkü biz; bu ülkeyi onların anlayamayacağı şekilde seviyoruz” ifadelerini kullandı.

Faaliyet ve maliye raporları okunmasından sonra üyeler İHD Mersin Şubesi’nin yeni yönetimini belirlemek için oy kullanarak yeni yönetimi seçti. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.