HDP Milletvekili Toğrul; Bize karşı mert olun, bize yargı ve kolluğu sopa olarak kullanmaktan vazgeçin

HDP Milletvekili Toğrul; Bize karşı mert olun, bize yargı ve kolluğu sopa olarak kullanmaktan vazgeçin
HDP Milletvekili Toğrul; Bize karşı mert olun, bize yargı ve kolluğu sopa olarak kullanmaktan vazgeçin

Gaziantep’te HDP’lilere yönelik tutuklamalar protesto edildi

 

HDP Milletvekili Toğrul; Bize karşı mert olun, bize yargı ve kolluğu sopa olarak kullanmaktan vazgeçin

 

 

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN; Gaziantep’te geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen operasyonla göz alındıktan sonra çoğu tutuklanan HDP’lilere partili milletvekilleri ve HDP örgütleri sahip çıkarak tutuklamaları protesto etti. Milletvekili Mahmut Toğrul gözaltı ve tutuklamaları kınadıklarını belirterek, “AKP ve MHP ittifakı, partimize saldırıları ana hedefi haline getirmiştir. Partimizin demokratik mücadeledeki ısrarını görmezden gelerek, çalışmalarımızı kriminalize edip, kapsamlı operasyonlar geliştiriyorlar. Korkmuyoruz, Demokratik mücadelemiz ile sizi yeneceğiz. Biz büyürken sizin partiler gün geçtikçe küçülüyor” diye konuştu.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) genel merkezi tarafından görevlendirilen milletvekilleri ve üst düzey yöneticilerden oluşan HDP heyeti Gaziantep İl Örgütü’nü ziyaret etti. Heyette HDP Örgütlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, milletvekilleri Mahmut Toğrul, Fatma Kurtalan, Remziye Tosun ve İmam Taşçıer yer aldı.

 

HDP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen heyet gelişmelerle ilgili bilgiler aldıktan sonra parti önünde düzenlenen basın açıklamasına katıldılar. Düzenlenen açıklamaya HDPlilerin yanı sıra açıklamaya, EMEP, DBP, Yeşil Sol Parti, SYKP, ESP, KESK, İHD, Özgür Düşünce Derneği ve 78’liler Girişimi gibi demokratik kitle örgütü temsilcileri de katılarak destek verdi.

 

SURUÇ KATLİAMINDA ÖLDÜRÜLENLER ANILDI

Düzenlene basın açıklamasında Milletvekili Toğrul önce Suruç Katliamında yaşamını yitiren 33 gencinin ölüm yıl dönümü nedeniyle onları anarak sözlerine başladı. Toğrul, kentte partilerin yönelik bir yılda 2 ayrı kapsamlı operasyon yapıldığını ileri sürerek, operasyonların demokratik siyaseti yok etmeye dönük olduğunu açıkladı. Partililere yönelik saldırıları kınayan milletvekili Toğrul, “AKP ve MHP ittifak hükümetinin, partimize saldırıları durmaksızın sürüyor. Partimiz bu hukuksuz saldırıların ana hedefi haline getirilmiştir. Partimizin demokratik mücadeledeki ısrarını görmezden gelerek, çalışmalarımızı kriminalize edip, kapsamlı operasyonlar geliştiriyorlar. Bu şekilde partimizi işlevsiz bırakmak istiyorlar. Bu organizasyonların bir ayağı da Gaziantep’te gerçekleşiyor. Antep’te, partimize ve bileşenlerine yönelik 14 Kasım 2019’da kapsamlı bir operasyon yapıldı. Bu operasyonlarda 57 arkadaşımız gözaltına alındı ve tutuklandılar. Suçlama olarak, arkadaşlarımıza seçim çalışmalarımız soruldu, ‘neden komisyon kuruyorsunuz, neden toplantı yaptınız, neden HDP’ye gidiyorsunuz’ diye sorular yöneltildi. Siyasi partiyiz ve yarın seçim olsa aynı çalışmaları yine yaparız. Biz halkla iç içe olan bir partiyiz.”

 

BİZE KARŞI MERT OLUN, BİZE YARGI VE KOLLUĞU SOPA OLARAK KULLANMAKTAN VAZGEÇİN

14 Kasım 2019 tarihinde yapılan gözaltı ve tutuklamaların aynı soruşturma numarasıyla bir kez daha siyasetçilerin gözaltına alınarak tutuklandıklarına dikkat çeken HDP milletvekili Mahmut Toğrul,  “Aynı suçlamalar, aynı sorular, aynı iddialar ile önceki gün 33 arkadaşımız daha gözaltına alındı. Ancak 9 aydır tutuklu bulunan arkadaşlarımızın iddianamesi 9 ay sonra hazırlanabildi. Ve duruşma tarihini Kasım 2020’ye ertelediler. Bu şekilde tutukluluğu bir işkenceye çevirdiler. Bu ülkede hukuk bu durumda. Demokratik mücadelemiz ile sizi yeneceğiz. Bize karşı mert olun ve bize ne derseniz deyin ama bize karşı yargı ve kolluğu sopa olarak kullanmaktan vazgeçin. Bununla sonuç alamazsınız. Bu şekilde sadece yaklaşmakta olan sonunuzu daha da hızlandırıyorsunuz. Çünkü biz tüm bu saldırılarınıza karşı yılmadan, bıkmadan, korkmadan büyürken, sizler her geçen gün küçülüyorsunuz” diye ifade etti. 

 

BU İKTİDAR VE TEK ADAM REJİMİ KENDİ SONUNU KENDİ ELİYLE HAZIRLIYOR

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, gözaltı ve tutuklamaların muhalif olan her kesime karşı devam ettiğini hatırlatarak,  “AKP-MHP ittifak hükümetinin haksız, hukuksuz operasyonları sürüyor. Partili yöneticilerimiz tutuklanıyor. Parti binalarımıza baskınlar yapılıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bu şekilde sonuç alamayacaklar. Çünkü HDP bir binadan ibaret değildir. Partimizi bitireceklerini sanıyorlar, fakat HDP bitmez, HDP halktır. 6 milyon oy almış, 80 milyon insana hitap etmektedir. HDP oluşturulmuş demokratik güç ortaklığıdır. Bu iktidar ve tek adam rejimi kendi sonunu kendi eliyle hazırlamıştır. Bu dünya firavunlara da kalmadı. Biz HDP olarak mücadelemizi yürütmeye devam edeceğiz. Herkes ile birlikte mücadele zemini hazırlayacağız ve bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz. Demokrasi güçlerinin kadim bir geçmişi var. Tüm kazanımlarımızı bedel ödeyerek elde ettik” şeklinde konuştu.

Konuşmalar sırasında “Yaşasın HDP yaşasın barış” benzeri sloganlar atıldı, alkışlarla tutuklamalar protesto edildi, kitle olaysız şekilde dağıldı. Bu arada HDP heyeti, yapılan açıklamanın ardından tutuklanan siyasetçilerin ailelerini ziyaret etti. YENİ ÇİZGİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.