Hakem Levent Balcı’nın skandal kararına tepkiler dinmiyor

Hakem Levent Balcı’nın skandal kararına tepkiler dinmiyor
Hakem Levent Balcı’nın skandal kararına tepkiler dinmiyor

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta oynanan Bayburt Özel İdarespor-Bandırmaspor maçına hakemin haksız kararları spor camiasına damga vurdu. Maçta büyük bir sakatlık geçiren Tolga Şahin ile ilgili hakemin tavrına sosyal medyada büyük tepkiler gelirken, görüntüler sonrası birçok kişi federasyona tepki gösterdi. Futbolseverler böyle hakemlerin cezalandırılmasını ve bir daha maç yönetimi verilmemesini istedi. Tartışmalı geçen bu maçı Bayburt 1-3 kaybetti.

Geçtiğimiz hafta TFF 2. Lig Kırmızı Grup'un 21. haftasında oynanan Bayburt Özel İdare Spor - Bandırmaspor maçında konuk ekip kalecisi Zülküf Özer, ev sahibi takımın güçlü oyuncularından Tolga Şahin'e ceza sahasında yaptığı sert müdahale hakem tarafından 'ihlal yok' denilerek devam ettirildi. Ancak futbolcunun ölümlü burun buruna kaldığı ve yapılan hareketle sakatlanarak, hastaneye kaldırılan Tolga Şahin’den sonra hakemin maçı devam ettirdiği gibi kullandığı cümleler spor camiasında sert tartışmalara yol açtı.

Aynı zamanda hakem Levent Balcı'nın yaptığı hatalar maçının da önüne geçti. İtirazlar sonucu kırmızı kart gören Bayburt Özel İdare Spor, ikinci yarıda yediği 3 gol sonucu mücadeleden 3-1 mağlup ayrıldı.

HAKEM BALCI’NIN YANLIŞI İLK DEĞİLDİ

İki sezon önce Anadolu Selçukspor-Fatih Karagümrük maçını yöneten Levent Balcı, çizgiyi geçmeyen pozisyon için gol kararı vermişti. Hakem bir süre dinledirildikten sonra Körfez FK-Fethiyespor maçında da tepki çeken bir yönetim sergilemişti.

FEDERASYON NE İŞE YARIYOR?

Merkez Hakem Kurulu tarafından halen müsabakalarda görevlendirilen Levent Balcı, Bayburt Özel İdarespor-Bandırmaspor maçında skandal bir yönetim göstererek birçok futbolseverin tepkisini çekti.

ESKİ HAKEMDEN TEPKİ

Eski hakem Bünyamin Güzer, pozisyona ilişkin yaptığı açıklamada, "Şu pozisyona devam diyen İzmir bölgesi hakemi Levent Balcı'yı yeniden hakem yapmaya çalışmak kusura bakmayın ama hakemlik mesleğinde bölgeciliğin açık göstergesidir. Yazık çok yazık" dedi.

OYUNCU HASTANEYE KALDIRILDI

Bayburt Özel İdarespor-Bandırmaspor maçının ilk dakikalarında kalecinin sert müdahalesine maruz kalan Tolga Şahin, maç sonu hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken adeta ölümden döndü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.