Gaziray şehrin Trafik yükünü hafifletecek

Gaziray şehrin Trafik yükünü hafifletecek
Gaziray şehrin Trafik yükünü hafifletecek

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan GAZİRAY şehrin trafiğini azaltacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet verecek olan GAZİRAY yılbaşına kadar halkımızı ücretsiz taşıyacak

 

Gaziantep’te 300 binden fazla işçinin çalıştığı sanayi bölgelerini birbirine bağlayan banliyö hattının, yılbaşına kadar ücretsiz olacağın müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan, verdi.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı iş birliğinde hizmete giren, Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi (KÜSGET) ile organize sanayi bölgelerini birbirine bağlayan 16 duraklık ve bugünkü rakamıyla yaklaşık 10 milyar liralık dev proje olan GAZİRAY Banliyö Hattı törenle açıldı.

 

Verilen bilgiye göre, 5 kilometrelik kısmı yer altından ilerleyen projede 2 hızlı tren hattı ve 2 adet banliyö hattı bulunuyor. 4 hatlı elektrikli ve sinyalli demiryolu hattı üzerinde sağlanacak ulaşım için kentte 16 istasyon oluşturuldu. Taşlıca, Mustafa Yavuz, Seyrantepe, Göllüce, Gar, Mücahitler, Topraklık, Adliye, Selimiye, Fıstıklık, Beylerbeyi, Stadyum, Dülük, OSB-4, OSB-3 ve Başpınar istasyonları boyunca devam edecek olan GAZİRAY kentin ulaşımda ana damarlarından biri haline gelecek.

 

Gaziantep kent merkezi ile iki sanayi bölgesini birbirine bağlayarak şehir içi trafiğine nefes aldırmayı amaçlayan proje güvenli ve hızlı şekilde toplu taşımayı sağlarken, sanayi bölgeleri arasındaki ulaşım hattını günün şartlarına uygun ve modern hale getirecek. GAZİRAY ile ulaşımda şehir merkezindeki trafik yükü azalırken yeşil enerjiyle de ulaşım sağlanmış olacak.

 

GAZİRAY projesi ile toplam uzunluğu 5,5 kilometre olan 2 adet aç-kapa tünel, 1 köprü, 12 alt ve üst geçitle 26 menfez de inşa edildi. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.