Gaziantep’te ekmek yine zamlandı

Gaziantep’te ekmek yine zamlandı
Gaziantep’te ekmek yine zamlandı

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: Gaziantep’te pide ve francala ekmeğin pazartesi gününden itibaren zamlı tarifeden satılacağı öğrenildi. Ekmeğe yapılan zamlar halkın sofrasından her gün ekmek kaybına yol açarken bu durum bir yandan tepki bir yandan da halkı endişeye sürüklüyor.

 

Yetkililerden edinilen bilglere göre, Bayramdan sonra ekmeğe yapılan ve 6 ay içerisinde yüzde 100’ü geçen bu yeni zam ise pazartesi gününden itibaren şehirde uygulamaya konuyor. Yeni zamma göre, francala ekmeğin 3.75 liradan pidenin ise 3.25’ten satışa sunulması bekleniyor.

 

Ramazan Bayramı sonrası zam gelmişti

Bu arada Ramazan ayı öncesi Gaziantep Valisi Davut Gül tarafından iptal edilen ekmek zammı bayramdan hemen sonra tekrar yürürlüğe girmişti. Bu zam birlikte francala (somun) ekmeğin fiyatı 3 liraya ve pide ekmeğin fiyatı ise 2 lira 75 kuruşa yükseltilmişti. Ancak bu zamdan yaklaşık bir ay sonra ekmek yeniden zamlandı. Ve pazartesi gününden itibaren Gaziantepli ekmeği zamlı tarifeden satın alacak.  www.yenicizgihaber.com

 

Temel gıda maddelerindeki zamlara her gün yenisi eklenirken, vatandaşlar artık zamlara yetişemiyor. Un fiyatları başta olmak üzere elektrik, su ve doğal gaz ile diğer girdi maliyetlerindeki önlenemeyen artışlar esnafa ve halka zam olarak yansıyor.

 

Hayatın hemen her alanında görülen ve halkı ciddi anlamda mağdur eden, artık içinden çıkılamayacak bir duruma sevk eden maliyet artışları ile ardı arkası kesilmeyen zamların durdurulması isteniyor.

 

Fırıncılar artan maliyetlerden dolayı yapılan zammı yetersiz buluyor. www.yenicizgihaber.com 

 

Evde ekmek nasıl yapılır? Tarifi...

Evde Ekmek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

2 yemek kaşığı kuru maya

1 yemek kaşığı toz şeker

1,5-2 su bardağı ılık su (350 ml)

4 su bardağı un (500 g)

2 tatlı kaşığı tuz (silme)

www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.