Gaziantep Ticaret Odası’nın seçimleri çekişmeli geçti

Gaziantep Ticaret Odası’nın seçimleri çekişmeli geçti
Gaziantep Ticaret Odası’nın seçimleri çekişmeli geçti

 

GAZİANTEP- BEKRİR ŞAHİN: Gaziantep Ticaret Odası (GTO) seçimlerinde 45 meslek komitesi için 291 üye ve 123 meclis üyesi, seçimi yapıldı. GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, GTO Meclis Başkanı Hilmi Teymur,  GTO Başkan Vekili Uğur Acıoğlu gruplarında yeniden kazanan isimler oldu. Matbaa, kağıt ve ambalajcılarda üç liste yarıştı uzun yıllar bu meslek komitesine hakim olan GNG Ofset (Hanifi Yılmaz) ise kaybedenler arasında yerini aldı.

 

Bayraktar Anadolu Lisesinde seçim öncesi güvenlik güçleri salonda arama yaptı. Daha sonra İlçe Seçim Kurulu görevlileri tarafından 45 meslek komitesi için 291 üye ve 123 meclis üyesi, için salona sandık kurdu. Gaziantep Ticaret Odasına kayıtlı üyeler sabah saat 09.00 da Bayraktar Anadolu Lisesinde sandık başına giderek meslek grubuna göre oy verdi.

 

Meslek gruplarında faal üye sayı aralığı 150-400 olanlarda 5'er komite ve meclis üyesi, 401 ile bin üye sayısı aralığında olanlar 7 komite ve 3 meclis üyesi, bin ve 2 bin 500 üye aralığında olan gruplardan ise 9 komite 4 meclis üyesi seçimi yapıldı. www.yenicizgihaber.com

 

Yaklaşık 30 bin 973 seçmenin bulunduğu Gaziantep Ticaret Odası seçimleri için üyeler saat 17.00'ye kadar oy kullandıktan sonra sandıklar açıldı. Büyük tartışmanın yaşandığı ve üç listenin yarıştığı Lojistikçiler meslek komite seçiminde Giray Lojistik’in yer aldığı liste kaybetti. Göksu LOJİSTİK - Eyüp Lojistik yeşil liste kazan grup oldu. Lojistikçilerden meclise giremeyen Giray Taşımacılık sahibi Şerif Dalgıç, Servisçiler listesinden seçilerek meclise girdi.

 

TUNCAY YILDIRIM TEK LİSTEYLE GİRDİ KAZANDI

"Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, 1034 nolu sandıkta Tesisat ve Hafriyat Hizmetleri Komitesi için oy kullandı. Yıldırım tek liste ile girdiği komite 171 oy alarak yeniden seçildi." www.yenicizgihaber.com

 

RESTORANLARDA UĞUR ACIOĞLU KAZANDI

GTO Başkan Vekili Uğur Acıoğlu'nun oluşturduğu liste Erkan Karalar’ın listesi ile yarıştı.

Uğur Acıoğlu 127 oyla kazandı

 

HİLMİ TEYMUR, YENİDEN MECLİS ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanlığı görevini 4 yıldır sürdüren Mehmet Hilmi Teymur, 38 Nolu Elektrik, Elektronik Zücaciye ve Dayanıklı Tüketim Malları Komitesinde tek listeyle aday oldu. En çok oyu alan Teymur 151 oyla yeniden meclis üyesi seçildi.

 

BAKLAVACILARDA İKİ LİSTE YARIŞTI AKINCIOĞLU KAZANDI

Baklava ve unlu mamulleri grubunda iki liste yarıştı. Mehmet Akıncıoğlu'nun listesi ile İbrahim Aksu'nun listesi arasında çekişme yaşandı. Akıncıoğlu'nun listesi en yüksek oy olan 136 oyla seçimi kazandı.

 

AKARYAKITÇILARDA KADOOĞLU KAZANDI

GTO 11 Nolu meslek grubu akaryakıtçılarda iki liste yarıştı. GABED destekli Veli Kadooğlu'nun oluşturduğu liste ile Ata Petrol'ün listesi yarıştı. Kadooğlu'nun listesi 161'e 87 oyla seçimi kazandı.

 

AMBALAJ, KAĞIT, MATBAACILARDA ÜÇ LİSTE YARIŞTI

GTO 14 Nolu meslek grubu matbaa ve kağıtçıların olduğu grupta 3 liste yarıştı. Ethem Özcan'ın mavi listesi, Mustafa Zor'un sarı listesi ve GNG ofsetin beyaz listesi yarıştı. Sarı liste 123, mavi liste 94, beyaz liste ise 78 oy aldı. Bu grupta uzun aradan sonra değişim yaşandı. GNG Ofset (Hanifi Yılmaz’ın listesi) kaybetti

 

TOPTAN GIDADA TATAR TEK ADAY OLARAK KAZANDI

GTO 5 nolu toptan gıda grubunda oy sayımı bitti. Tek liste ile gidilen seçimde Mehmet Tatar'on listesi seçildi.

 

LOJİSTİKTE, EYÜP LOJİSTİK KAZANDI

GTO 12 nolu Lojistik grubu seçimde 3 liste yarıştı. İST Lojistik’in listesi, Şahin Nakliyat"ın listesi ve yenilikçiler yarıştı.

Geçerli sayılan 472 oyun gruplara dağılımı ve kazanan isim şöyle;

İST LOJİSTİK - Mavi liste 87, Göksu LOJİSTİK - Eyüp Lojistik yeşil liste 205, Giray-Şahin LOJİSTİK- beyaz liste 180  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.