Gaziantep EMO kongresinde aynı nakarat

Gaziantep EMO kongresinde aynı nakarat
Gaziantep EMO kongresinde aynı nakarat

GAZİANTEP-Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Gaziantep Şubesi’nin 13. Olağan Genel Kurulu’nda İslim Arıkan yeniden başkan seçildi. Yapılan seçimde İslim Arıkan 501 oy alırken, rakibi Mehmet Şiraz ise 368 oy aldı. Yaklaşık 2 bin civarında üyesi olan Odanın seçimine ise üyelerin yarıdan fazlası katılmaması dikkat çekti.

EMO olarak gerek şehirde, gerekse ülke genelinde enerji başta olmak üzere birçok alanda yaşanılan sorunlara, enerjiye yapılan zamlara, sık sık yaşanılan kesintiler başta olmak üzere yaşanılan sorunlara, hizmet eksiklerine, bu anlamda yanlış politikalara ilişkin görüş belirtilmemesi dikkat çekiyor.

Arıkan, 4 dönemdir Oda da başkan ve yönetimde olmasına rağmen yaptığı açıklama üyeler arasında kabul görmedi. Arıkan açıklamasında, “Biz enerji sorunlarımız tespit ettik” derken açıklamalarında bazı notlar dikkat çekti, “Enerji ile ilgili tecrübemiz var. Enerji her abonenin kullandığı bir konu. Enerji verimliliği noktasında ciddi bir çalışmamız olacak.  Elektrik mühendisleri odasının ana görevlerinden bir tanesi enerji yoğunluklu. Meslektaşlarımızın özlük haklarını iyileştirmeye yönelik çalışmalarımız devam edecek…”

Arıkan’ın karşısında aday olan Mehmet Şiraz ise konuşmasında, genç mühendislerin Odaya kazandırılması gerektiğini belirtirken, sorunlara dikkat çekti. Şiraz, genç mühendislerin eğitimi ve odaya kazandırılması meslek edinmelerinde yardımcı olunması, piyasaya adapte edilmesi gibi konularda Odaya önemli görevle düştüğüne vurgu yaptı.

Yapılan seçimde Arıkan’ın yönetim listesinden Bünyamin Sağlam 454, Memik Demir 426, Faruk Köse 425, Mustafa Çelikkol 411, Mehmet Demir 411, Aykut Baştuhan 400 oy alarak yönetim kuruluna giren isim oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.