Emekliler bankaların promosyonunda mutsuz

Emekliler bankaların promosyonunda mutsuz
Emekliler bankaların promosyonunda mutsuz

Emekliler bankaların promosyonunda mutsuz

GAZİANTEP-YENİ ÇİZGİ; Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gaziantep Şubesi Başkanı Vakkas Doğan, bankaların emeklilere verdiği promosyon rakamları, beklentilerin çok altında kaldığını belirtirken, bazı bankaların ileri sürdüğü şartlarında emekliyi üzdüğünü ifade etti.

Devlet bankalarının emekliye maaş karşılığı verecekleri promosyon için örnek olması gerektiğini ifade eden TÜED Şube Başkanı Vakkas Doğan, “Eğer devlet bankaları asgari ücret kadar promosyon belirleyip verseydi, diğer özel bankalarda aynısını uygulamak zorunda kalacaktı. Fakat bankalar bugün birbirinden çok farklı promosyon miktarı belirledi, bunu da elektrik, su, internet, telefon gibi ödemelere otomatik talimat verme şartı getiriyorlar. İleri sürülen bu şartlar emekli açısından hoş karşılanmıyor. Maaşını 2-3 yıl promosyon aldığı bankadan almak şartı aslında en uygun olan. Fakat diğer istenilen, ileri sürülen şartlar, hem emekliyi yoruyor, hem de rakam çok düşük. Bizde zaten emeklimize bankaların ileri sürdükleri şartlarla birlikte verdikleri promosyon miktarın söylüyoruz. Kimden hangi bankadan tahsil etmek isterlerse serbest bırakıyoruz” dedi.

MEBUR KALMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN

Öte yandan korona virüsü nedeniyle emeklilerin daha dikkatli olması gerektiğini hatırlatan TÜED Şube Başkanı Doğan, "Emeklilerimiz mecbur kalmadıkça dışarı çıkmasınlar. Çünkü korona virüs salgın hastalığına yakalanma riskleri yüksek. Yaş itibarıyla böyle bir salgının hastalığının üstesinde gelmeleri çok zor. Bu nedenle biz mecbur kalmadıkça dışarı çıkmasınlar diyoruz" şeklinde konuştu.(BEKİR ŞAHİN)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.