Emek Partililerden Şenyaşar ailesine dayanışma ziyareti

Emek Partililerden Şenyaşar ailesine dayanışma ziyareti
Emek Partililerden Şenyaşar ailesine dayanışma ziyareti

 

 

ŞANLIURFA-Emek Partisi heyeti adalet nöbetini sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret etti. EMEP Genel Başkan Yardımcısı Umut Yeğin, “Bu davada adalet sağlanana kadar davanın takipçisi olacağız” diyerek aileye desteklerini belirttiler.

 

Evrensel’in haberine göre, Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattıkları “adalet” nöbeti eyleminde 39’uncu günü geride bırakan Şenyaşar ailesine dayanışma ziyaretleri devam ediyor. Aileyi ziyaret eden Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Yeğin, “Bu davada adalet sağlanana kadar, suçlular cezalandırılana kadar davanın takipçisi olacağız” dedi.

 

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar’ın, saldırıda yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte Urfa Adliyesi önünde “adalet” talebiyle başlattığı nöbet eylemi 39’uncu günü geride bıraktı.

 

Şenyaşar ailesine Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Yeğin, EMEP Urfa İl Yönetim Kurulu üyeleri, EMEP Birecik İlçe Başkanı Serkut Gören ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile dayanışma ziyaretinde bulundu.

 

KORKMUYORUZ ADALET ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Ziyarette konuşan Ferit Şenyaşar, “Saldırı açıkça ortada, kamera kayıtları var ama deliller yok edilmeye çalışılıyor. Olayın yaşandığı gün orada birisi bıçak tutarak resmen Suruç’u tehdit etti. ‘Bakın eğer sizde böyle davranırsanız sonunuz böyle olur’ dedi. Aslında bizim üzerimizden Suruç’a gözdağı verildi. Biz ne olursa olsun adalet aramaya devam edeceğiz. Ziyaretiniz bize güç verdi. Teşekkür ederiz” dedi.

 

Emine Şenyaşar ise Kürtçe yaptığı konuşmasında adalet taleplerini yineledi.

 

EMEP; ADALET SAĞLANINCAYA KADAR DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAK

Bu arada Şenyaşar’dan sonra konuşan EMEP Genel Başkan Yardımcısı Umut Yeğin ise, “Bu dava ile cinayet suçuna karışmış iktidarın milletvekilinin, yakınlarının nasıl korunmaya alındığına tanık oluyoruz. Yargının nasıl da talimatla işlediğini, hukuksuzluğu bu dava ile bir kez daha görüyoruz. Söylemleri ile kendisi gibi düşünmeyene saldırganlığa, hatta cinayet suçuna zemin hazırlayan tek adam iktidarının söylemleri, bugün de delillerin karartılması, işlenen suçun üzerinin kapatılması için devreye girmiştir.

 

Bizler de Emek Partisi olarak bugün Şenyaşar ailesinin bu haklı, adalet arayışına ses olmaya, dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermeye geldik. Buradaki bu adalet arayışına tahammül edemeyenlere bir kez daha şunu söylüyoruz, bu davada adalet sağlanana kadar, suçlular cezalandırılana kadar davanın takipçisi olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.