CHP’li Alagöz: Salon beni, delege Haluk’u alkışladı

CHP’li Alagöz: Salon beni, delege Haluk’u alkışladı
CHP’li Alagöz: Salon beni, delege Haluk’u alkışladı

CHP’li Alagöz: Salon beni, delege Haluk’u alkışladı

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN; Nizip’te CHP’de İlçe Başkan A.Adayı olan ve seçimi kaybeden Mehmet Alagöz, partinin yeni yüzlere ihtiyacı olduğu, ancak demokratik olmayan yöntemlerle belirlenen delegelerle yeni yüzlerin seçilmesinin zor olduğu gibi, istenilen demokratik sonuca ulaşılamayacağına dikkat çekti. Alagöz, 150 bin nüfuslu Nizip’te,  bir mahalle muhtarının CHP’den çok daha fazla oy aldığını söylerken, 31 belediye meclis üyesinden bir tane CHP’li meclis üyesi olmadığına dikkat çekti. Alagöz, Nizip’te Alagöz ailesinden, bir tek delege bile yazılmadığını vurguladı.

Nizip’te CHP İlçe Başkanlığı için aday olan Ziraat Mühendisi Mehmet Alagöz, kongrede delegelerin, geçerli olan183 oyundan 44’ünü alarak seçimi kaybeden isim oldu. Alagöz, seçime 20 gün kala adaylığını açıklayıp çalışma yaptığını belirterek, yeni çizgi gazetesine yaptığı açıklamasında, “Salonda delegeler mevcut başkanı, halk ise beni alkışladı. Yani partililer yeni yüz istiyor, yenilik istiyor. Ama siz delegeleri kendi yakınınızı ve size oy verecek kişileri yazarsanız, o zaman genel ve yerel seçimlerdeki sonuçlara dönüp bakmalısınız. Kaç seçim geçirildi, alınan oy orta da. 150 bin nüfuslu Nizip’te partinin aldığı oy 3-4 bin civarında bu çok üzücü? Her yerde oyumuz artarken, Nizip’te neden azalıyor. Bir mahalle muhtarı bile partinin oyundan fazla oy alıyor. Yöneticilik yapanlar bunları bilmiyor mu? Bugün belediyenin 31 belediye meclis üyesi var, 21 tanesi AKP, 10 tane İyi Partiden. Bir tane CHP den yok. Bunu il başkanlığı ve özelliklede ilçe başkanlığı yapanlar dönüp kendilerine sormalılar. Nizip’in kaderi ile oynamaya ne hakları var? Nizip’te belli birkaç aile yoğunluklu nüfusa sahip, örneğin Alagöz soy isimli nüfus Nizip’te oldukça fazla ve bunların çoğu CHP’li, ama bu soy isimden bir tane CHP’de delege yok. Buna rağmen çıkıp aday oldum. Ve 20 günde partilerin güvenini ve gönlünü kazandım. Seçim çalışması sırasında delege olduğunu bildiğim halde yanına gittiğim bir partili bana, ben değilim amcam oğlu delege diyor, yani korkuyor. Böyle particilik mi olur. İnsanlar niçin bu hale getirildi?  O zaman sen bu ilçede partinin oyunu nasıl artıracaksın. Yerel seçimde CHP Nizip ilçe başkanı ve bazı yöneticiler DSP adayına oy istedi ve çalıştı. Bunlar doğru mu?” diye konuştu. 

NİZİP’TE CHP NİN ÜYE SAYISI DP’DEN AZ

150 bin nüfuslu Nizip’te CHP’nin üye sayısı 1070 olduğu, ancak parti binası, levhası bile olmayan, ilçe başkanı dahi kim olduğu bilinmeyen Demokrat Partinin (DP) ise 2500 civarında üyesi olduğunu ileri süren Alagöz, “DP’nin üyesinin yarısı kadar bile üyemiz yok. Yöneticiler bunu iyi irdelemeli. Neden bu durumdayız. Ben bir seçim kaybettim ama çok şey kazandım. Milletin gönlüne girdim. 180 tane delegeden bir tane tanıdığım bile yoktu, 20 günde yaptığım çalışmada 44 tane partilim bana oy verdi ve bu süreçte çok şey öğrendim.  Ben mücadelemden de asla pes etmeden, hiçbir beklenti içinde olmadan, partimin başarısı için çalışacağım” dedi.

NİZİP’TE ÇOK KÜSKÜN VAR

Nizip’te parti içerisinde çok küskün olduğu, bunların partiye kazandırılması gerektiğini belirten Mehmet Alagöz, ilçede partinin çalışmasının yetersiz olduğunu sözlerine ekledi. YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.