CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Silifke halkı ile buluştu

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Silifke halkı ile buluştu
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Silifke halkı ile buluştu

 

MERSİN- YENİ ÇİZGİ:   CHP Silifke İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Muhtarlar Buluşmasına katılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, aynı zamanda Pazar esnafını da ziyaret ederek sorunlarını dinledi satış durumlarını sordu. Ali Mahir Başarır, “İnsanlarımız köyüne gitmek için 50 liralık yakıt almak zorunda kalıyor, aldıkları yakıt köylerine ancak götürüyor. Depolar doldurulamıyor artık. Gençlerimizin yüzde 75’i isiz. Üreticilerimiz, çiftçilerimiz şaşkın” dedi.

 

CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar muhtarlara davete katıldıkları için teşekkür ederek,  muhtarların her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Uçar, Parti Meclisi Üyesi Ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın muhtarları sorunlarını dinlemek için burada olduğunu ifade etti. Muhtarlarla kahvaltıda buluşan milletvekili Başarır’ın yanı sıra CHP İl Başkanı Yardımcısı Mehmet Saydam ve Zarif Korkmaz, bazı meclis üyeleri ile ilçe yöneticileri katıldı.

 

CHP SİLİFKEDE MUHTARLARA KAHVALTI VERDİ

Muhtarlara hitap eden CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, birlik ve beraberlik mesajları verdi.  Milletvekili Başarır, “Bu topraklar bizim. Biz, insanlarımızın kimliğine, siyasi görüşüne bakmaksızın birlikte olmayı, birlikte çalışmayı arzu ediyoruz. Ülkemizin, milletimizin mutluluğunu istiyoruz ve bunun yolu da bir ve beraber olmaktan geçiyor. İnsanlar perişan. Hayat pahalı. Evlerde mutfaklar ateş almış ama iktidar insanların hayatını hala tozpembe görüyor” dedi.

 

BU MİLLETİN HAYALLERİNİ YOK ETTİLER

Bakan Nebati ülkede ekonominin çok iyi olduğunu söylediğini hatırlatan Ali Mahir Başarır,  “Bu ülkede 3.500 lira ile geçim yapabilir misiniz? Zengin fakir arasındaki uçum öyle bir açılmış ki, kapanması mümkün görünmüyor. İnsanlarımız aç!.. Bu insanlarımıza ekonominin iyi gösterilmesi hakarettir. İnsanların ev, araba alması hayal oldu! Hayaller gerçek oldu, diyenler bu milletin hayallerini yok ettiler” şeklinde konuştu. www.yenicizgihaber.com

 

ÜRETİCİ-ÇİFTÇİ MUTSUZ, VERGİLER 5Lİ ÇETEYE GİDİYOR

Silifke 9000 dönüm çilek ekimi 3000 dönüme gerilediğini hatırlatan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Neden acaba. Gübre, fiyatları, fide fiyatları, ilaç fiyatları 4’e-5’e kat artmış durumda. Üretici-çiftçi mutsuz, alım-satım yapan mutsuz, tüketici mutsuz! Neden bu duruma geldik? Üç kuruş vergimiz olursa onu da 5’li çete yiyor. Osmangazi Köprüsünü 22.4 ay da borcu bitecek. Toplan ödenecek para 11 milyar doların üstünde ama maliyeti 1.5 milyar dolar olarak açıklandı. Gerisi nereye gidecek? Elbette 5’li çeteye! Milletin parası 5’li çetenin emrinde.  Şekerin çuvalı 200 lira iken bugün 1200 lira, akaryakıt, elektrik, gübre, yağ, mutfak tüpü vs. kazançlarımız hep 5’liçeteye gidiyor” dedi.

 

MERSİN’DE 400 BİN SURİYELİ VAR

Muhtarlara, mahallenizde kaç Suriyeli var? diye sorun Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır,

“Türkiye’de 8 milyon Suriyeli var, bunun 400 bini Mersinde. Bunlar oy kullanacak. Ama bunların oy kullanma yerleri Suriye. Ayrıca yerli esnaf perişan fakat Suriyeliye vergi yok, sigorta yok, doktor bedava, bir de dernekleşiyorlar, kendi esnafından başkasına gitmiyorlar” şeklinde konuştu.   www.yenicizgihaber.com

 

CHP iktidarında Suriyeliler ülkelerine gideceklerini söyleyen CHP’li vekil Başarır, “Eğer Suriyelilerin TC Vatandaşı bir imzaya bakıyorsa, TC’den çıkarmak da bir imzaya bakacak. Asgari ücret ve emekli maaşı 7.500 liraya çıkacak, İşçi, emekli, öğrenci, çiftçi, üretici herkes mutlu olacak. Mutlu bir ülke için, insanlarımızın refahı ve mutluluğu için ne söz verdiysek yerine getireceğiz” diye ifade etti.  

 

Pazarcı esnafını da dolaşarak sorunlarını dinleyen milletvekili Başarır, Pazar esnafının da satışların olmadığından yakınırken, vatandaşlarda fiyatların pahalı olduğundan yakındığını ifade ederek, pazar esnafı ile sohbet etti. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.