Araban esnafı 31,5 trilyon kredi kullandı

Araban esnafı 31,5 trilyon kredi kullandı
Araban esnafı 31,5 trilyon kredi kullandı

 

ARABAN-BEKİR ŞAHİN; Araban Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat İlik, esnafa verdikleri kredilerin faiz oranlarının, bankalara göre çok düşük olduğunu belirterek, “Kredi alanlar borcunun bir kısmını yatırıp, yeniden borçlanarak kredi çekiyor. Bunların dışında kredi talep eden kalmadı. Çünkü esnaf yeterince borçlandı” diye konuştu.

ARABAN’DA 31.5 TRİLYON KREDİ DAĞITILDI

Araban’da köylerle birlikte 1200 civarında esnaf bulunduğu, bunların 495’inin kredi kullandığını ifade eden Esnaf Sanatkarlar K.K.K. Başkanı Murat İlik, yeni çizgi gazetesi esnafın nakit ihtiyacını krediler ile karşıladığını söyledi. Başkan İlik, Araban’da esnafa 31,5 trilyon kedi kullandırdıklarını, ihtiyacı olan başvurduğunda kredi verdiklerini belirtirken esnafın kredilerle ayakta oluğuna işaret etti.  

FAİZ ORANI YÜZDE 4,5

Verdikleri kredilerin yüzde 50’sini devlet sübvanse ettiği için faiz oranlarının da çok düşük olduğunu hatırlatan başkan İlik, “Geçen yıl yüzde 8’e kadar çıkan faiz oraları, sonra yüzde 6’ya, bu yıl ocak ayında ise yüzde 4,5’a kadar düştü. Olması gerekende buydu. Çünkü esnafın durumu hiç iyi değil. Piyasada nakit yok. Cumhurbaşkanını talimatı ile kredilerin düşürülmesi esnaf için umut oldu. Verdiğimiz krediler yıllık yüzde 4.5 ödemeler ise aylık, 3 ay ve 6 ay vadelerle veriyoruz. Verdiğimiz krediler bankalara göre çok çok düşük. İhtiyacı olan ve şartları uygun olan esnaf kredi için başvurabilir” dedi. YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.